Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ). Σημαντική υπόθεση για το μεγάλο ζητούμενο της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ του τόπου μας. Ο Δήμος εντάχθηκε στα Τ.Π.Σ τον Μάϊο του 2022.

Κολάζ δυο χαρακτηριστικών εικόνων, που σημειολογικά περιγράφουν τους δύο κόσμους, τις δύο νοοτροπίες που συγκρούονται σήμερα στον Δήμο Ξηρομέρου, που κάποιοι τον θέλουν να μείνει καθηλωμένος στη μιζέρια και στην υπανάπτυξη.
Η σημερινή μας ανάρτηση δεν έχει σκοπό την παρελθοντολογία, ούτε την κάνουμε για να δικαιολογήσουμε κάτι που γίνεται σήμερα, αλλά γίνεται με όρους μέλλοντος, γιατί αυτό το κακό παρελθόν είναι εδώ, δηλώνει παρόν και με δήθεν «νέο» περιτύλιγμα, διεκδικεί την παλινόρθωση του στα κοινά του Δήμου Ξηρομέρου.
Με σχετικό μας δημοσίευμα στις 17 Μαΐου 2022, σας ενημερώσαμε για την ένταξη του Δήμου Ξηρομέρου στα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ), με σχετικό Φ.Ε.Κ. που δημοσιεύτηκε και υπογράφεται από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ) κ. Νίκο Ταγαρά (δείτε εδώ), όντας ίσως από τους πρώτους Δήμους που κάνανε την σχετική αίτηση όταν το πρόγραμμα άρχισε να τρέχει.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..