Τα ποσά που θα εισπράξουν οι Δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας και η Περιφέρεια από την 1η τακτική δόση των ΚΑΠ

Με δύο Αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών αποδόθηκε η 1η τακτική δόση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) του 2022 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δόθηκαν συνολικά 121.543.143,28 ευρώ στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας.
Τα χρήματα προέρχονται από τα λεφτά των ΟΤΑ και δεν πρόκειται για κάποια έκτακτη εξέλιξη, αλλά για την αναμενόμενη πρώτη δόση για το νέο έτος.
Αναλυτικότερα
Kατανέμονται 113.569.431,24 ευρώ από τους ΚΑΠ των Δήμων, ως πρώτη (Α΄) τακτική επιχορήγηση έτους 2022 στους 332 Δήμους. Τα χρήματα προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους, καθώς επίσης και λοιπών δαπανών που επιχορηγούνται με ξεχωριστές Αποφάσεις του Υπουργείου έως την έκδοση αυτών, εφόσον υπάρχει επιτακτική ανάγκη.
Τα ποσά που λαμβάνουν οι Δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας:

Κατανέμονται 7.973.712,04 ευρώ από τους ΚΑΠ των Περιφερειών, ως πρώτη (Α΄) τακτική επιχορήγηση έτους 2022 στις 13 Περιφέρειες, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για την καταβολή αντιμισθίας στα Αιρετά όργανά τους.
Το ποσό για κάθε Περιφέρεια:
agriniopress

Το άρθρο Τα ποσά που θα εισπράξουν οι Δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας και η Περιφέρεια από την 1η τακτική δόση των ΚΑΠ εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.