Στο «βαθύ κόκκινο» η μισή Ελλάδα, μειώθηκαν τα κρούσματα κατά 10%


Κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στα αισιόδοξα επιδημιολογικά νούμερα της εβδομάδας που μας πέρασε, τα οποία, όμως, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας εφησυχάζουν.

Αυτήν την εβδομάδα παρατηρήθηκε σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης των επιδημικού κύματος. Ειδικότερα, παρατηρήθηκε μείωση των κρουσμάτων κατά 10% αυτή την εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη. Επίσης μειώθηκε ο 7ημερος ημερήσιος κυλιόμενος αριθμός κρουσμάτων μειώθηκε στα 2.640.

Επιπλέον στα θετικά νέα είναι και η μείωση της θετικότητας στο 4,2%, με αποτέλεσμα η χώρα μας να αλλάξει χρώματα στον ευρωπαϊκό χάρτη. Επιπλέον, μειώθηκαν τα ενεργά κρούσματα στα 25 χιλιάδες.

Όσον αφορά τους νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID μειώθηκε στους 5.400. Επιπλέον για πρώτη φορά μετά από καιρό μειώθηκαν οι νέες εισαγωγές με τον ημερήσιο μ.ο. να πέφτει κάτω από τους 500 την εβδομάδα που μας πέρασε. Επιπλέον σταθεροποίηση φάνηκε και στις ΜΕΘ, με περισσότερες αποσωληνώσεις από διασωληνώσεις. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθησης στις ΜΕΘ επιβαρύνθηκε λιγότερο από την προηγούμενη εβδομάδα – περίπου σε ποσοστό 4%.

Στην Αττική, η επιδημία συρρικνώθηκε για 2η εβδομάδα στη σειρά – σε ποσοστό 6% – σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα έχοντας περίπου 2,000 ενεργά κρούσματα από ότι 2 εβδομάδες πριν. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφεται συρρίκνωση περίπου στο 8%.dikaiologitika.gr/

Το άρθρο Στο «βαθύ κόκκινο» η μισή Ελλάδα, μειώθηκαν τα κρούσματα κατά 10% εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.