Περιοδεία του Νίκου Παπαναστάση στο Δήμο Ξηρομέρου

ΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Περιοδεία του Ν. Παπαναστάση στο Δήμο Ξηρομέρου

Κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ για να σταλεί μήνυμα ισχυροποίησης των εργατικών λαϊκών αγώνων εντός και εκτός Ελλάδας

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, στους καθημερινούς αγώνες απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ, των αστικών κομμάτων που συμφωνούν σε όλες τις στρατηγικές της επιλογές, αλλά και στις αντιλαϊκές πολιτικές που εκπορεύονται από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της, ανεξάρτητα των κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτές, απηύθυνε ο Νίκος Παπαναστάσης, στην περιοδεία που πραγματοποίησε στο Δήμο Ξηρομέρου της Αιτωλοακαρνανίας, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό, βρέθηκε στην Κανδήλα το Σάββατο και στον Αστακό την Κυριακή, συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Κομπλίτση, μέλος του ΤΓ της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μιλώντας σε συγκεντρώσεις με τους κατοίκους.

Στις παρεμβάσεις του, ο Νίκος Παπαναστάσης, αναφέρθηκε στα εκτεταμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα και στην περιοχή. Στάθηκε στις ελλείψεις υποδομών Υγείας, Παιδείας, αλλά και αντιμετώπισης καθημερινών προβλημάτων, με ευθύνη των έως και σήμερα κυβερνήσεων και της τωρινής της ΝΔ, όπως, επίσης, περιφερειακών και τοπικών Αρχών.

Στάθηκε στα ζητήματα άρδευσης, που η έλλειψη υποδομών και έργων, αυξάνουν το κόστος παραγωγής και συνδυαστικά με την έλλειψη κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα κ.α προβλήματα, δημιουργούν συνθήκες «ασφυξίας» για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους. Επεσήμανε πως η πάλη του λαού συνολικά, όπως των εργατοϋπαλλήλων με τις απεργίες, των φοιτητών, των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων και αυτοαπασχολούμενων, είναι αυτή που φέρνει σε δύσκολη θέση την Κυβέρνηση, ότι οι «κοκορομαχίες» όπως η πρόταση μομφής στη βουλή και ενώ το σύνολο των αστικών κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ (κ.α τύπου Νέας Αριστεράς και φασιστοειδών), συμφωνούν με τις στρατηγικές επιλογές της πρώτης σε σειρά τομέων προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης.

Αναφέρθηκε στους κινδύνους που δημιουργούνται για τον ελληνικό λαό και τη νεολαία του, από τη βαθύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ (όπως η πρόσφατη συμμετοχή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» σε αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα), απέναντι στο υπό διαμόρφωση ιμπεριαλιστικό ευρασιατικό στρατόπεδο των Ρωσίας – Κίνας και των δικών των δικών τους συμμάχων και κάλεσε, ο λαός να χαράξει τη δική του πορεία σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, προτάσσοντας τις δικές του ανάγκες.

Μπροστά στις ευρωεκλογές, κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ για το δυνάμωμα των καθημερινών εργατικών – λαϊκών αγώνων, με σημαντικό σταθμό την πανελλαδική – πανεργατική απεργία της 17ης Απρίλη. Σημείωσε, επιπλέον, την ανάγκη αποφασιστικής ενίσχυσης του κόμματος και με την ψήφο υπέρ του από τα λαϊκά στρώματα, για να δυναμώσει ο αγώνας για Ευρώπη των λαών, απέναντι στη βαρβαρότητα της Ε.Ε., για ειρήνη, για να μπει στο επίκεντρο ο καθημερινός αγώνας και πάλη για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, υπογραμμίζοντας ότι η ενίσχυση του κόμματος μπορεί και θα στείλει τέτοιο αισιόδοξο μήνυμα, εντός και εκτός συνόρων της Ελλάδας.