Πανηγύρια: Και επίσημα απαγόρευση έως τέλη Ιουλίου


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση:

  • Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου
  • Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας
  • Την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες
ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Να εξεταστεί από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων η άμεση απαγόρευση πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι τουλάχιστον τέλος Ιουλίου, ζητήθηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.
Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια τη σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Μάλιστα, οι λεπτομέρειες θα εξειδικευθούν σε υπουργική απόφαση που θα δημοσιευθεί σήμερα, κατόπιν της εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν θα απαγορευτούν εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο γάμων, βαπτίσεων  κλπ.
Παράλληλα ο κ. Πέτσας προανήγγειλε ότι θα ενισχυθούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας, κυρίως, σε ότι αφορά τον Προμαχώνα, αλλά και στις πύλες εισόδου από την Αλβανία. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Πέτσας, ο αριθμός των θετικών τεστ είναι τετραπλάσιος στον Προμαχώνα απ’ ότι στο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη δήμαρχοι σε όλη τη χώρα αποφασίζουν την απαγόρευση των πανηγυριών.
Παράλληλα ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι «ανοίγουμε τις απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15 Ιουλίου. Επιπλέον, ανοίγουμε τις απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία από τις 22 Ιουλίου 2020. Παράλληλα, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα οι Η.Π.Α., εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου 2020, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΕΤΣΑ:  ΕΔΩ

Άρθρο από:ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ