Ο Δήμος Ξηρομέρου διεκδικεί αυτό που του ανήκει, τις κοινοτικές εκτάσεις (νυν δημοτικές), σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 4 του νόμου ΔΝΖ/1912, ”για τη σύσταση Δήμων και Κοινοτήτων”.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ο Δήμος Ξηρομέρου είναι εδώ για να κατοχυρώσει και να πάρει αυτό που του ανήκει. Σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 4 του νόμου ΔΝΖ/1912, “για τη σύσταση Δήμων και Κοινοτήτων”, είναι ιδιοκτήτης σχεδόν όλων των εκτάσεων της παράκτιας διαδρομής Αστακός – Μύτικας.
Έφερε λοιπόν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Μάρτιο του 2023, εισηγήθηκε την διεκδίκηση της κυριότητας και όρισε και Δικηγόρο.
Το θέμα: «Ορισμός δικηγόρου για έγκριση υλοποίησης δέσμης ενεργειών για την προστασία ιδιοκτησιακών – κυριαρχικών δικαιωμάτων του Δήμου επί των «εθνικών» γαιών (δασικές, χορτολιβαδικές και βοσκήσιμες εκτάσεις κλπ), σύμφωνα με το Ν. ΔΝΖ/1912», με εισήγηση του Δημάρχου, ΟΜΟΦΩΝΑ υπερψηφίστηκε (δείτε εδώ).
Έφθασε ο καιρός με την παρούσα δημοτική αρχή, κάθε κατεργάρης να πάει στο πάγκο του.
Ιδιοκτήτης είναι ο Δήμος και όχι το Δημόσιο. Το Δασαρχείο και όποιος άλλος, πρέπει στο Δήμο πρωτίστως και αποκλειστικά να απευθύνεται. Επίσης ο ιδιοκτήτης (Δήμος Ξηρομέρου), παραχωρεί ή δεν παραχωρεί, νοικιάζει ή δεν νοικιάζει και ο Δήμος Ξηρομέρου ορίζει το τίμημα και εισπράττει, αν δέχεται να νοικιάσει.
Τα έγγραφα που δημοσίευσαν στις σελίδες τους στο Facebook, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης και ο Αστακιώτης Δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Φραίμης, τεκμηριώνουν όλα τα παραπάνω. 
Έστω και αργά, θα μπει τάξη και σε αυτό το θέμα για πρώτη φορά.
————————–
Πηγή: Σελίδες Facebook Δημάρχου Ξηρομέρου και
Αντιδήμαρχου Λευτέρη Μάντζαρη.
Σαν Δήμος Ξηρομέρου έχουμε αποφασίσει να διεκδικήσουμε τις εκτάσεις που ανήκουν στον Δήμο και τους κατοίκους του.
Ερώτημα προκαλεί η σιωπή όλα αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..