Κ. Τριαντακωσταντής: “Mετέφεραν σκουπίδια από μεγάλο μέρος της Δυτικής Ελλάδας στο ΧΥΤΑ στη Πάλαιρο και τα δικά μας ( λίγα χιλιόμετρα από τον ΧΥΤΑ)  ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ  και εσχάτως ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ στο Πάρκο

“Το Δημοτικό Πάρκο στη Πάλαιρο   έγινε σκουπιδότοπος.  Μεταφέρονται   και καίγονται σκουπίδια.  Υπέβαλλα μηνυτήρια αναφορά  κατά παντός αρμοδίου και υπευθύνου για τη φύλαξη και συντήρηση του Πάρκου.  Δήμαρχος υπάρχει;  Πρόεδρος Παλαίρου υπάρχει;  Δημοτικοί  και Τοπικοί Σύμβουλοι υπάρχουν; “

Γράφει ο:  Κώστας Θ. Τριαντακωσταντής – Μαθηματικός

10-04-2024

Αγαπητοί  Αναγνώστες

Την  Παρασκευή 05-04-2024  βρέθηκα για ακόμη μια φορά στο χώρο Βορειοανατολικά του ποδοσφαιρικού  γηπέδου της Παλαίρου  στο λεγόμενο  Δημοτικό Πάρκο. Με ανησυχία για την υγεία των κατοίκων, με θλίψη και απογοήτευση για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την αναπτυξιακή προοπτική του θαυμάσιου τόπου μας  , με πλήρη ευθύνη  ως ενεργός ελεύθερος και όχι φοβισμένος  πολίτης  σας ενημερώνω .  Τούτο θα πράττω δια βίου.  ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ παρά ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΟ.

Διαπίστωσα τα παρακάτω :

  1. Η πόρτα του Πάρκου ήταν ορθάνοιχτη.  Τούτο σημαίνει ότι ο χώρος ήταν αφύλακτος και μπορούσε ο κάθε πολίτης και το οποιοδήποτε  όχημα να εισέλθει στο Πάρκο.
  2. Σε πολύ μεγάλη έκταση του Πάρκου είχαν μεταφερθεί  τεράστιες ποσότητες παντός είδους  σκουπιδιών διασκορπισμένες.
  3. Υπήρχε μεγάλος  ( σε έκταση και ύψος)  σωρός  από χαλίκι , πιθανόν για τη στρώση δρόμων.

Τα ανωτέρω τα έχω διαπιστώσει πολλές φορές τόσο στο πρόσφατο παρελθόν (  ένα- δύο μήνες πριν) όσο και τα τελευταία χρόνια. Επομένως η ευθύνη είναι των Δημοτικών αρχών πρώην και νυν.  Έχω υποβάλλει  πολλές μηνυτήριες αναφορές  μέσω του Αστυνομικού τμήματος Ακτίου Βόνιτσας.  Την εξέλιξη τους δεν την γνωρίζω.

  • Για πρώτη φορά  υπήρχαν σε εξέλιξη τρείς εστίες φωτιάς με λάμψη και καπνούς προς την ατμόσφαιρα. Μία δε εστία φωτιάς είχε πλησιάσει προς την παρακείμενη δεντροστοιχία  εντός του  πάρκου.  Επιπρόσθετα σε πολλά σημεία μέσα στο Πάρκο υπήρχαν υποβόσκουσες  φωτιές από όπου έβγαινε καπνός.
  • Εύκολα διαπίστωνε κανείς ότι και τις προηγούμενες ημέρες  στο χώρο υπήρχαν φωτιές και τα υπολείμματα πολύ πιθανόν με μηχανήματα να σκεπάζονταν με χώματα.  Το τελευταίο δεν το είδα απλά πιθανολογώ ότι συνέβη.

Προέβην αμέσως στις παρακάτω ενέργειες:

α) Ειδοποίησα τηλεφωνικά  το  Αστυνομικό τμήμα Ακτίου Βόνιτσας . Μετά από λίγο χρονικό διάστημα ήρθε στο χώρο το περιπολικό και κατέγραψε το γεγονός.

β) Εντελώς τυχαία – ‘όπως μου είπαν-  διήλθε από το σημείο αυτό ,το κινούμενο τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας. Το σταμάτησα και μου είπαν επί λέξει  , δια της αναφορά μας θα ενημερώσουμε το κ Ταξίαρχο.  Του Αγρινίου τους ρώτησα. Ναι μου απάντησαν.

γ)  Ειδοποίησα  τη Πυροσβεστική  Υπηρεσία μέσω του γνωστού τηλεφώνου .  Μετά από λίγο χρονικό διάστημα ήρθε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη Λευκάδα όπως μου είπαν. Οι πυροσβέστες έσβησαν τη  φωτιά στις διάφορες εστίες της.   Δέχθηκα τηλεφώνημα από το Περιφερειακό τμήμα της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας  ( από τη ΚΈΡΚΥΡΑ μου είπαν) με ρώτησαν τι συμβαίνει και τους ενημέρωσα σχετικά.

Ρώτησα τους  πυροσβέστες αν με θέλουνε κάτι άλλο. Μου απάντησαν αρνητικά.    Αποχώρησα από το χώρο  γύρω στις εννέα.  Είχε ήδη νυχτώσει.  Το Πυροσβεστικό όχημα παρέμεινε στο χώρο. Δεν γνωρίζω  πόσο χρονικό διάστημα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.

Το Σάββατο 06-04-2024 πήγα στο Αστυνομικό  τμήμα  και  υπέβαλλα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός  αρμοδίου και υπευθύνου για τη φύλαξη και τη συντήρηση του Δημοτικού Πάρκου.

Κύριε  Δήμαρχε ,  Κυρίες και Κύριοι  Δημοτικοί Σύμβουλοι ,  Τοπικοί Σύμβουλοι αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούνε.  ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Αγαπητοί Συνδημότες

Θα εξαντλήσω κάθε νόμιμη δυνατότητα  ανάδειξης του θέματος σε πολιτικό και διοικητικό επίπεδο.  Δεσμεύομαι να σας ενημερώσω.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Το άρθρο Κ. Τριαντακωσταντής: “Mετέφεραν σκουπίδια από μεγάλο μέρος της Δυτικής Ελλάδας στο ΧΥΤΑ στη Πάλαιρο και τα δικά μας ( λίγα χιλιόμετρα από τον ΧΥΤΑ)  ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ  και εσχάτως ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ στο Πάρκο εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – Xiromeropress.gr.