ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΑΚΗΣ, ποιός ήταν ο ψηλόλιγνος συνεργάτης του Θανάση Βέγγου,κλασσική φυσιογνωμία του Ελληνικού Σινεμά


Ο Κώστας Σταυρινουδάκης είναι η πολύ γνωστή μας ψηλόλιγνη φυσιογνωμία που τον αναγνωρίζουμε συνήθως μέσα από τις ταινίες του Θανάση Βέγγου.
Διάσημος κομπάρσος, ο αμέσως μετά τον πράκτορα ΘΒ θα τον βρούμε με το κωδικό όνομα ΣΤ
Είναι ο καλοκάγαθος Πασχάλης που για πάρτη του σφάζεται ο μπαρμπέρης Θανάσης ώστε να τον παντρέψει με την κόρη της κυρίας Παναγούλας που συν τοις άλλοις κατηγορεί την ασπλαχνίας της
Είναι ο συγκάτοικος Λεονάρδος στο ένας ξέγνοιαστος παλαβιάρης
Όμως ο Κώστας Σταυρινουδάκης είναι κι άλλα πράγματα. Θα βρούμε το όνομά του πολλές φορές ανάμεσα στους τεχνικούς κινηματογράφου, πότε ως ηλεκτρολόγο και πότε ως κατασκευαστή σκηνικών.
Τραβώντας πίσω το κουβάρι της πορείας του θα το φτάσουμε ως το 1954 όπου εμφανίζεται για πρώτη φορά σε ταινία του Σακελλάριου, αλλά θα τον εντοπίσουμε σύμφωνα με τη φημολογία που τον ακολουθεί και με ένα ψευδώνυμο – με το όνομα Κώστας Φαρμασώνης, γράφεται στους τίτλους ταινιών κυρίως ως ηλεκτρολόγος.
Είναι μια περίεργη περίπτωση αυτή του Σταυρινουδάκη καθώς η φημολογία τον θέλει και με τρίτο ανεπιβεβαίωτο όνομα, με το όνομα Σάββας

πηγη Kastalia youtube

Το άρθρο ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΑΚΗΣ, ποιός ήταν ο ψηλόλιγνος συνεργάτης του Θανάση Βέγγου,κλασσική φυσιογνωμία του Ελληνικού Σινεμά εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – Xiromeropress.gr.