Κορωνοϊός-lockdown: Προς αναβολή το άνοιγμα του λιανεμπορίου


«Στο συρτάρι» φαίνεται πως μπαίνουν ξανά τα σχέδια για επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, με πιθανότερη ημερομηνία έως πρότινος την 29η Μαρτίου.

Η κακή επιδημιολογική εικόνα σε όλη τη χώρα και ιδίως στην Αττική, όπου το ΕΣΥ βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, έχει προκαλέσει δεύτερες σκέψεις στους λοιμωξιολόγους οι οποίοι εμφανίζονται διχασμένοι: Κάποιοι επιστήμονες θεωρούν ότι ενδεχόμενη χαλάρωση του lockdown θα οδηγήσει σε νέα αύξηση των κρουσμάτων, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι αντιθέτως, το άνοιγμα δραστηριοτήτων με όρους και κανόνες μπορεί να βάλει «φρένο» στην ανεξέλεγκτη ενδοοικογενειακή διασπορά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το MEGA, ο εμπορικός κόσμος την ίδια στιγμή με κάθε τρόπο, δηλώνει την αγωνία του για την επόμενη ημέρα και ζητά να ανοίξουν τα καταστήματα με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Οι πολίτες δε δηλώνουν ότι τα όρια αντοχής τους έχουν εξαντληθεί μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες lockdown και μέτρων «ακορντεόν», που δεν φαίνεται να αποδίδουν.
ΠΗΓΗ

Το άρθρο Κορωνοϊός-lockdown: Προς αναβολή το άνοιγμα του λιανεμπορίου εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.