Η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Κυριακής Δ’ Νηστειών στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Τέταρτος Κατανυκτικός Εσπερινός

Η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Κυριακής Δ’ Νηστειών (Οσίου Ιωάννου της Κλίμακος), 14 Απριλίου 2024 θα τελεσθεί ως εξής:

Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, ώρα 18:30’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο Ζαμπέλη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης και θέμα: «Το ήθος του Χριστού και η ανατροπή της ηθικής».

Στο Αγρίνιο, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, ώρα 18:30’, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα συνεχίσει την ανάπτυξη του θέματος: «Προσευχή: δωρεά του Θεού και προνόμιο του ανθρώπου».

Στην Αμφιλοχία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Κατερίνα, Κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και θέμα: «Μυστικά, Καρδιακά, Ορθόδοξα και Παραδοσιακά».

Στον Αστακό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Σιλουανό Ψιλλιά, Αρχιερατικό Επίτροπο Μακρυνείας και θέμα: «Η θεοβάδιστος Κλίμαξ».

Στην Βόνιτσα, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιωσήφ Ζωγράφο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και θέμα: «Τῆς μετανοίας ἄνοιξόν μοι πύλας, Ζωοδότα».

Στο Θέρμο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ώρα 17:00’, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Πατσιαλό, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νεαπόλεως Αγρινίου και θέμα: «Η άσκηση στη ζωή του χριστιανού».