Ανανεώσιμες: Έρχεται το Πρόγραμμα «Απόλλων» • Τι περιλαμβάνει. ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ελπίδα για τους Δήμους και τους ΤΟΕΒ, να ξεκολλήσει το επενδυτικό σχέδιο της Περιφέρειας, του Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος 108 MW στο κτήμα Polder.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Το ενδιαφέρον γι αυτή την υπόθεση για τον Δήμο Ξηρομέρου είναι πάρα πολύ μεγάλο, μιας και συμμετέχει στο γνωστό πλέον επενδυτικό σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δημιουργίας Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος 108 MW, με συνολικό προϋπολογισμό περί τα 90 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο έχει μελετητική ωριμότητα και στόχος είναι να ενταχθεί στο σχέδιο «Απόλλων».
Το συγκεκριμένο έργο τον τελευταίο καιρό φάνηκε να μένει πίσω μιας και είχε πρόβλημα να πάρει κατά προτεραιότητα όρους σύνδεσης για virtual net metering (εικονικό net metering για αυτοκατανάλωση), μιας και προηγούνταν τα πολύ μεγάλα έργα των ιδιωτών παικτών στην ενέργεια.
Με την κατάθεση στη διαβούλευση του προγράμματος «Απόλλων», μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι και οι ΟΤΑ και συγκεκριμένα τα έργα που έχουν μελετητική ωριμότητα, που είναι η περίπτωση του φωτοβολταϊκού Πάρκου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε έκταση 1.300 στρεμμάτων εντός του κτήματος Polder στο Μεσολόγγι.
Θυμίζουμε και ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου σε Δημοτικό Συμβούλιο, δήλωσε την πρόθεσή του και αποφάσισε την συμμετοχή του στις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας (δείτε εδώ), ώστε να έχει μερίδιο στα οφέλη του συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου, που θα έχει συμβολή στην βιωσιμότητα του Δήμου, μέσω της μεγάλης εξοικονόμησης στο κόστος της κατανάλωσης ενέργειας στα δημοτικά κτήρια, στον ηλεκτροφωτισμό και στα αντλιοστάσια.
Αυτή είναι η δομική λύση για το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ξηρομέρου, το οποίο από το Σεπτέμβριο του 2019 έχει εκτιναχθεί 2,5 φορές πάνω.
———————————–

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε πριν λίγες ώρες το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ με τίτλο «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών, γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας».

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..