Αλλάζω συσκευή 2: Άνοιξε το gov.gr για 10.000 ευρώ

Στις 20 Δεκεμβρίου έρχεται η επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ!
Αλλάζω συσκευή 2: Ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά και ήδη έχει ανοίξει. Πώς, ποιοι και μέχρι πότε κάνουν αίτηση για συσκευές μέσω gov.gr. Οι τελευταίες πληροφορίες στο xristika.gr.

Η εξοικονόμηση ενέργειας μπαίνει ξανά στο πλάνο από το υπουργείο Περιβάλλοντος που φέρνει νέο πρόγραμμα επιδότησης για αντικατάσταση συσκευών. Ωστόσο, δεν αφορά την πλειοψηφία των πολιτών, όπως ήταν ο πρώτος γύρος του προγράμματος.

Η προθεσμία για αίτηση θα λήξει αιφνιδίως όταν καλυφθεί ο προϋπολογισμός. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ορισμένη ημερομηνία.

Στο «Αλλάζω συσκευή 2» μπαίνουν μόνο επιχειρήσεις που θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν επιδότηση 10.000 ευρώ για δαπάνες αγοράς εξοπλισμού ή υπηρεσιών με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης.

Το πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή για Επιχειρήσεις» έχει ως στόχο (και είναι αναγκαία η τήρηση του) η μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (CO2) κατά μέσο όρο 30%.

Οι επιχειρήσεις θα επιδοτηθούν για δαπάνες που αφορούν στην εγκατάσταση σε:

Συστήματα θέρμανσης με χρήση αντλιών θερμότητας (όπου εμπεριέχονται και Ηλιοθερμικά συστήματα αύξησης της απόδοσης των αντλιών θερμότητας και μέσω αποθήκευσης θερμότητας).
Συστήματα ηλιακής θέρμανσης.
Έξυπνες συσκευές μέτρησης της καταναλισκόμενης ενέργειας (πίσω από το μετρητή του δικτύου).
xristika.gr/allazo

Το άρθρο Αλλάζω συσκευή 2: Άνοιξε το gov.gr για 10.000 ευρώ εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.