Ιταλία: 415 νεκροί από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο! Ο μικρότερος αριθμός εδώ και 1,5 μήνα

Ιταλία: 415 νεκροί από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο! Ο μικρότερος αριθμός εδώ και 1,5 μήναΣε κάπως καλύτερη κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται η Ιταλία, αφού ανακοινώθηκαν 415 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο από κορονοϊό.

Ο αριμός αυτός είναι ο μικρότερος που καταγράφεται στην Ιταλία εδώ και 6 εβδομάδες. Επίσης το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.357 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνονται.
Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 195.351.
2.102 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 21.533 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 82.212 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.
Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώνεται αισθητά (664 λιγότερα κρούσματα) ενώ, παράλληλα, έχασαν την ζωή τους 5 λιγότεροι άνθρωποι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή δεύτερη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Μείωση των ασθενών σε καραντίνα

Σήμερα, για πρώτη φορά τις τελευταίες εβδομάδες, μειώνεται ελαφρά και ο αριθμός των ασθενών σε κατ΄οίκον περιορισμό. Ο συνολικός αριθμός των ιαθέντων περιορίζεται κατά 300 ανθρώπους σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.
Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό ότι από τις 4 Μαΐου θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται ιολογικά τεστ, τα οποία, στην πρώτη φάση θα γίνουν, δωρεάν, σε δείγμα εκατόν πενήντα χιλιάδων πολιτών. Μέχρι αυτή την στιγμή, τέλος, έχουν διατεθεί εκατόν τριάντα οκτώ εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες και οι περιφέρειες της χώρας έχουν άλλα σαράντα επτά εκατομμύρια μάσκες στις αποθήκες τους.
newsit.gr

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/