Zάκυνθος | Το «στοιχειωμένο» τροχόσπιτο της παραλίας, η ιστορία του και η δημοπρασία στην Πάτρα (Photos)

Στέκει για χρόνια στην παραλιακή της Ζακύνθου, λίγα μέτρα μετά το «πάλαι ποτέ» Τουριστικό Περίπτερο.

Σκονισμένο, αραχνιασμένο, μα όμορφο, με γραμμές και καμπύλες ελκυστικές, σαν ένα γνήσιο του δρόμου… θηλυκό.

Δεν υπάρχει οδηγός που να μη το «χάιδεψε» με το βλέμμα του, να μην φαντάστηκε τον εαυτό του στο τιμόνι του, σ έναν απέραντο αυτοκινητόδρομο να αποδρά από την καθημερινότητα.

Οι ερωτήσεις στο Τελωνείο Ζακύνθου, πολλές. «Σε ποιον ανήκει;», «πως μπορούμε να το διεκδικήσουμε;», «πόσο να κοστίζει;».

Και να που έφτασε η ώρα το «διάσημο» τροχόσπιτο της παραλίας, να βγει σε δημοπρασία. Με τιμή εκκίνησης τις 15 χιλ. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

Η ιστορία του
Το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο Ford Hymer ανήκε σε εταιρία ενοικιαζομένων τροχόσπιτων στη Γερμανία. Ένα ωραίο πρωί, δύο Γερμανίδες το νοίκιασαν για ένα όμορφο ταξίδι κι έφυγαν για Ιταλία.

Στην Ιταλία όμως το τροχόσπιτο εκλάπει και οι δύο Γερμανίδες δήλωσαν την κλοπή του.

Ο καιρός περνά και πριν από κάποια χρόνια, το Ford Hymer, βρίσκεται στο λιμάνι της Ζακύνθου, έτοιμο να επιβιβαστεί στο φέρρυ για Ιταλία.

Στον έλεγχο που κάνουν οι Λιμενικοί Υπάλληλοι της Ζακύνθου, βρίσκουν στο εσωτερικό του παράτυπους μετανάστες που θα περνούσαν στην Ιταλία, ενώ ανακαλύπτουν πως το όχημα είναι με παραποιημένα στοιχεία κι άρα κλεμμένο.

Από εκεί και πέρα κι αφού πιστοποιείται πως είναι κλεμμένο, παίρνει τη θέση του έξω από το κτίριο του Τελωνείου στην παραλία που παραμένει, αναμένοντας τον νέο του κάτοχο.

Η γραφειοκρατία παρά τις προσπάθειες του Τελωνείου Ζακύνθου και των Αρχών, εμπόδιζε τη διαδικασία για χρόνια, μέχρι που έφτασε η ώρα της δημποράτησης.

Η διαδικασία θα γίνει την Τρίτη 29 Μαρτίου, στο Τελωνείο Πατρών, κτίριο Λιμένα Γούναρη 1.
Τ.Θ.

Το άρθρο Zάκυνθος | Το «στοιχειωμένο» τροχόσπιτο της παραλίας, η ιστορία του και η δημοπρασία στην Πάτρα (Photos) εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.