Ψήφος εμπιστοσύνης σε ΠΑΣΟΚ και Σταρακά

Με μια πολυπληθή συγκέντρωση σήμερα στο Αγρίνιο, η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά, «εγκαινίασε» την προεκλογική περίοδο με την πρώτη ανοικτή πολιτική συγκέντρωση.

Σε ένα Παπαστράτειο Μέγαρο που κατακλύστηκε εντός και εκτός από πλήθος, η Χριστίνα Σταρακά ξεδίπλωσε μέσα από την ομιλία της το σύνολο σχεδόν των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

«Τώρα που όλοι κυβέρνησαν, ο ελληνικός λαός θυμάται, κρίνει και συγκρίνει! Ποιος να συγκριθεί με το ιστορικό έργο του ΠΑΣΟΚ; Και ποιος να συγκριθεί με τη σοβαρότητα και του σύγχρονου προγραμματικού του λόγου;» αναρωτήθηκε η Χριστίνα Σταρακά.

«Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ»

Στην ομιλία της η Χρ. Σταρακά ανέλυσε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ σε μια σειρά από βασικά ζητήματα.

Συγκεκριμένα ανάφερε : «Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε την άμεση εφαρμογή μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής και εφοδίων, για το κόστος ενέργειας, για την χρηματοδοτική ρευστότητα. Μιλήσαμε πρώτοι για την επιστροφή του ειδικού φόρου καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου ψήφισε το 2010 νόμο που προστάτευσε την κύρια κατοικία. Σήμερα προτείνου με την πλήρη προστασία της κύριας κατοικίας με επικαιροποιημένα  κριτήρια, την προστασία της αγροτικής γης, και βέβαια το αυτονόητο για όσους ξέρουν την κατάσταση στην αγορά:120 δόσεις για τα χρέη στην εφορία και τον ΕΦΚΑ, με “κούρεμα” 30% της οφειλής για τους συνεπείς, ώστε να δοθεί αποφασιστική λύση στο ιδιωτικό χρέος.

Παλεύουμε για μείωση των ανισοτήτων που απειλούν την κοινωνία μας: Με μόνιμες ουσιαστικές παρεμβάσεις για τους πιο ευάλωτους και όχι προσωρινά επιδόματα που μας κοροϊδεύουν όλους. Με μείωση των φόρων στην εργασία και στο εισόδημα από εργασία. Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Αλλαγή των αδικιών, που δημιούργησε ο Νόμος Κατρούγκαλου. Καθιέρωση ενός νέου ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Αλλά και με δίκαιη φορολόγηση του πλούτου εκεί που πραγματικά υπάρχει. Καθώς και έκτακτη φορολόγηση των προκλητικών υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών, των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων που εκμεταλλεύτηκαν την κρίση.

Επιμένουμε να διεκδικούμε δικαιώματα και αξιοπρεπείς αμοιβές για κάθε εργαζόμενο. Με αύξηση του κατώτατου μισθού. Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Στήριξη των κλαδικών συμβάσεων. Με κανόνες αξιοπρέπειας  για τις νέες μορφές εργασίας.

Παλεύουμε για την Αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που θα φθάνει στο σπίτι όσων την έχουν ανάγκη. Με Δημόσια Νοσοκομεία που προσφέρουν αξιοπρέπεια στην περίθαλψη».

«Απλώνουμε το χέρι σε όσους απογοητεύτηκαν από τις ηγεσίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

«Εμείς απλώνουμε το χέρι σε όσες και όσους απογοητεύτηκαν από τις ηγεσίες Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Απλώνουμε το χέρι σε όσες και όσους αναζητάνε διέξοδο προόδου και ελπίδας στο αδιέξοδο της τοξικότητας στο οποίο έχουν οδηγήσει την χώρα ο απερχόμενος δικομματισμός.

Ζητάμε ισχυρή εντολή για να ηγηθούμε μίας πραγματικά προοδευτικής κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή. Και δεσμευόμαστε να μην ανταλλάξουμε τις αξίες μας και τις πολιτικές μας για καμία καρέκλα!» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Χριστίνα Σταρακά.

«Ζητώ την εμπιστοσύνη σας»

Η Χριστίνα Σταρακά αφιέρωσε φυσικά μεγάλο κομμάτι της ομιλίας της στα προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας και την εγκατάλειψη από το κεντρικό κράτος που τα τελευταία 7 χρόνια, όπως υποστήριξε, κορυφώθηκε.

«Σε αυτές τις εθνικές εκλογές ζητώ την υποστήριξή σας για να συνεχίζω να παλεύω για τον αγαπημένο μας τόπο, την Αιτωλοακαρνανία. Ναι, δεν πήρε η Αιτωλοακαρνανία αυτά που άξιζε από την κεντρική εξουσία. Πιστεύω όμως ότι τα τελευταία επτά χρόνια ο εμπαιγμός κορυφώθηκε. Τα κούφια λόγια, τα ψέματα, τα σχέδια και οι υποσχέσεις που κατέρρεαν ακόμα και σε λίγες μέρες χαρακτήρισαν όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Είδαμε τα νοσοκομεία μας να απαξιώνονται κάθε μέρα. Άνθρωποι χάθηκαν. Η αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στην υγεία όλων των Αιτωλοακαρνάνων χάθηκε. Είναι αυτή η φράση που λέγαμε όλοι ότι στην Αιτωλοακαρνανία δεν δικαιούσαι να αρρωστήσεις και να χρειαστείς νοσοκομείο είτε στο Αγρίνιο, είτε στο Μεσολόγγι.

Οι άνθρωποι της υγείας, γιατροί και νοσηλευτές εγκαταλείφτηκαν. Και  όμως έδωσαν μάχη, έδωσαν το είναι τους για να σώσουν ζωές. Υποστελέχωση, αδιαφορία, τραγικές καταστάσεις. Με υπογραφή Μητσοτάκη.

Είδαμε όμως να χάνονται και τα  Πανεπιστημιακά Τμήματα. Και αυτό με υπογραφή Μητσοτάκη.

Και στα άλλα μεγάλα ζητήματα του νομού μας όπως ….

·         Την αξιοποίηση του λιμανιού στο Πλατυγιάλι,

·         Την κατασκευή του οδικού διευρωπαϊκού δικτύου Πλατυγυάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι, Λαμία,

·         Την κάθετη σύνδεση Αγρινίου με Ιόνια Οδό,

·         Την κατασκευή οδικού δικτύου Θέρμου – Ναυπάκτου

Σε όλα αυτά τα μέτωπα στασιμότητα, ψέματα και κούφιες υποσχέσεις. Και είναι όλα αυτά που με παρακινούν να ζητήσω την εμπιστοσύνη σας, την στήριξή σας. Να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του. Και θα ήθελα σήμερα εδώ από το Αγρίνιο να δεσμευτώ κοιτάζοντας κάθε έναν και κάθε μία από εσάς στα μάτια: Θα τιμήσω στο ακέραιο την εμπιστοσύνη σας! Δεν θα συμβιβαστώ ποτέ να μπαίνει χαμηλά ο πήχης για τον τόπο μας!» είπε η Χρ. Σταρακά.

                    



0Shares

Το άρθρο Ψήφος εμπιστοσύνης σε ΠΑΣΟΚ και Σταρακά εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.