Υπόθεση Φλόιντ: Αστυνομικός που εμπλέκεται στη δολοφονία κάνει έρανο να μαζέψει τα χρήματα της εγγύησης


Είναι ένας από τους τέσσερις πρώην αξιωματικούς που αντιμετωπίζει την κατηγορία συνέργειας σε ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού – Η εγγύησή του έχει οριστεί στα ένα εκατομμύριο δολάρια – Μέσω ιστοσελίδας η οικογένεια Λέϊν ισχυρίζεται ότι ο πρώην αστυνομικός προσπάθησε να σώσει τη ζωή του Φλόιντ

Ένας από τους κατηγορούμενους πρώην αστυνομικούς στην υπόθεση δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ δεν δύναται να καλύψει τα δικαστικά του έξοδα, τα οποία είναι δυσθεώρητα.

Είναι ένας από τους τέσσερις πρώην αξιωματικούς που αντιμετωπίζει την κατηγορία συνέργειας σε ανθρωποκτονίας 2ου βαθμού.

Η εγγύησή του έχει οριστεί στα ένα εκατομμύριο δολάρια και εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης έως και 40 ετών.

Εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι στρέφεται στον κόσμο για βοήθεια: η οικογένειά του έκανε έκκληση, ζητώντας δωρεές μέσω ενός ιστότοπου που δημιούργησε.

Μεταξύ άλλων, εξηγεί ότι ευελπιστεί με τη γενναιόδωρη βοήθεια του κόσμου να συγκεντρώσει τα χρήματα της εγγύησης, αλλά και της νομικής υπεράσπισης του, που αγγίζουν τα 300 χιλιάδες δολάρια.

Μέσω της ιστοσελίδας, η οικογένεια Λέϊν ισχυρίζεται ότι ο πρώην αστυνομικός αξίζει την βοήθεια του απλού κόσμου, καθώς προσπάθησε να σώσει τη ζωή του Φλόιντ στις 25 Μαΐου.

Για του λόγου το αληθές, προτάσσουν ότι ο Λέϊν ζήτησε επιτακτικά από τον Τσάβιν, τον άνθρωπο που είχε ακινητοποιήσει τον Φλόιντ επί σχεδόν εννεά λεπτά με το γόνατό του, να τον αφήσει.

Του πρότεινε να τον τοποθετήσει στο πλάι, ώστε να μπορέσει να αναπνεύσει, αλλά ο βασικός δράσης αρνήθηκε. Το επίμαχο βίντεο, ωστόσο, τους διαψεύδει.

Βάσει αυτού του βίντεο, ο εισαγγελέας, αλλά και άλλοι βετεράνοι επιβολής του νόμου, πιστεύουν ότι αυτός και οι σύντροφοί του θα έπρεπε να είχαν απομακρύνει τον Τσάββιν.

Η οικογένειά του επιχειρηματολογεί ότι ο Λέϊν ήταν ο μόνος από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κάλεσε ασθενοφόρο πριν χάσει ο Τζορτζ τις αισθήσεις του, ενώ «δεν δίστασε να βοηθήσει, προσφέροντας πρώτες βοήθειες σε μία ύστατη προσπάθεια να του σώσει την ζωή.

Ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι η ιεραρχία τον εμπόδισε να κάνει περισσότερα, καθώς βρισκόταν μονάχα τέσσερις ημέρες στο αστυνομικό σώμα και αυτή ήταν η δεύτερή του περιπολία.

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/