Υποδοχή του Μητροπολίτη Δαμασκηνού στη Βόνιτσα χθες 11-12-2022

Το βορειοδυτικό άκρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την όμορφη και παραλιακή Βόνιτσα επισκέφθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Στην παραλία της πόλης υποδέχθηκαν θερμά τον νέο Ποιμενάρχη τους ο Ιερός Κλήρος, οι Άρχοντες και οι κάτοικοι της περιοχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ακτίου – Βονίτσης κ. Γεώργιο Αποστολάκη και με πομπή κατευθύνθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, όπου τελέσθηκε η ενθρονιστήρια Δοξολογία.

Ο Δήμαρχος Ακτίου – Βονίτσης καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο, τον Πατέρα και Ποιμενάρχη όλης της περιοχής.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βονίτσης Πρωτοπρ. Χρήστος Βέττας, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της περιοχής, τόνισε ότι υποδεχόμαστε τον Επίσκοπο και Μητροπολίτη μας στην εκκλησιούπολη της Βόνιτσας, όπως προσφυώς έχει χαρακτηριστεί, αφού μέσα στη Βόνιτσα και πέριξ αυτής βρίσκονται περισσότερες από είκοσι Εκκλησίες. Αναφέρθηκε στην ιστορία του Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος με τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και στους μακαριστούς εναρέτους αρχιμανδρίτες Παγκράτιο Μπόμπολη και Αυγουστίνο Κατσαμπίρη, ενώ προσέφερε στον Σεβασμιώτατο μια εικόνα με τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός στην ομιλία του ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή λέγοντας: ότι «από τη πρώτη στιγμή που ενθρονίστηκα ο Χριστός μου χάρισε ένα πολύτιμο δώρο, την αγάπη όλων σας προς το πρόσωπό μου που την εισπράττω καθημερινά όλο και περισσότερο και αυτό δημιουργεί στην καρδιά μου αισθήματα χαράς, αγαλλιάσεως, αλλά και ευθύνης για όλους σας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, στον Ιερό Κλήρο της περιοχής λέγοντας ότι αποτελεί προτεραιότητά του η στήριξη και η επιμόρφωση των Κληρικών, αλλά και η ανάδειξη νέων εργατών του Ευαγγελίου που θα συνεχίσουν με πίστη και θυσιαστικό φρόνημα την διακονία του λαού του Θεού.

Αμέσως μετά τελέσθηκε η Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος.

Στην υποδοχή και στον Εσπερινό συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ακτίου – Βονίτσης,

Η υποδοχή έγινε από τον Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και άλλους εκπροσώπους του Δήμου, Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου -Βόνιτσας όπως και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιο Δήμαρχο κ. Θανάση Κασόλα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο και υποψήφιο Δήμαρχο κ.Βασίλη Σώζο στην πλατεία της πόλης. Παρόντες ήταν βουλευτές και πολιτευτές του νομού Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων της περιοχής.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την Υποδοχή και τον Εσπερινό στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/bM5osPf8LE4Ktd89A



0Shares

Το άρθρο Υποδοχή του Μητροπολίτη Δαμασκηνού στη Βόνιτσα χθες 11-12-2022 εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.