Τραγωδία στο Αγρίνιο: ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ 2ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕ ΦΑΣΟΛΙ!


Συγκλονίζει η τραγωδία στο Αγρίνιο με τον 2,5 ετών Γιώργο να καταλήγει εγκεφαλικά νεκρός, αφότου κατάπιε ένα φασόλι.

Μάλιστα, οι γονείς του, επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του μικρού Γιώργου.Υποκλίνομαι στο μεγαλείο αυτών των γονέων. Πρέπει να είναι περήφανοι για τον μικρό τους Γιώργο. Ο Γιώργος είναι ένας μικρός άγγελος σε μια δύσκολη αποστολή. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να σώσει άλλους συνανθρώπους μας», είπε με σπασμένη φωνή, ο Υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου, μιλώντας στο pelop.gr για την απόφαση των γονιών του 2,5 ετών Γιώργου από το Αγρίνιο να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους ώστε να βοηθήσουν άλλα παιδιά που έχουν ανάγκη.

νοσοκομείο ρίο
Και συνέχισε ο ίδιος, αποκαλύπτοντας: «Με αγκάλιασε η μητέρα και μου είπε “πρέπει τώρα να σώσουμε άλλα παιδάκια”. Το είπε αυτό, εκείνη την στιγμή που της είπα πως δεν κατάφερα να σώσω το παιδί της και της ζήτησα να βοηθήσει άλλα παιδιά. Ούτε στο χειρότερό του όνειρο δεν πρέπει κάποιος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις».

Όπως σημείωσε ο κ. Ηλιάδης, είναι εξαιρετικά σπάνιο να έχουμε δωρεά οργάνων σε τέτοια ηλικία και ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση με την 6η ΥΠΕ, με το νοσοκομείο να είναι έτοιμο να δεχθεί ομάδες που θα έλθουν ώστε να παραλάβουν τα όργανα του μικρού Γιώργου.

Σύμφωνα με τον κύριο Ηλιάδη, όλες αυτές τις μέρες, η μητέρα και ο πατέρας του παιδιού αγωνιούσαν και προσεύχονταν για μια ευχάριστη είδηση, που όμως δεν έμελλε να ακούσουν… Σημειώνεται πως πρόκειται για νέους σε ηλικία γονείς, που έχουν και άλλα παιδιά.

Το χρονικό της τραγωδίας
Όλα ξεκίνησαν στο Αγρίνιο την Τσικνοπέμπτη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Το αγοράκι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατάπιε ένα φασόλι με αποτέλεσμα να προκληθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Το φασόλι σφήνωσε στο λαιμό του, με αποτέλεσμα να φράξουν οι αεραγωγοί του και να υποστεί καρδιακή ανακοπή. Στο νοσοκομείο του Αγρινίου, οι γιατροί κατάφεραν αρχικά να το επαναφέρουν. Επιπλέον αφαίρεσαν το φασόλι από τον αεραγωγό του, αλλά η ανακοπή αυτή του προκάλεσε πολύ σοβαρή βλάβη, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί επειγόντως στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα.

Το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και συνέχισε τη νοσηλεία του, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Το αγγελούδι, ωστόσο, διαπιστώθηκε το πρωί της Τρίτης 1ης Μαρτίου πως ήταν εγκεφαλικά νεκρό και οι γονείς του, μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, πήραν την απόφαση να δωρίσουν ζωτικά του όργανα.athensmagazine.gr

Το άρθρο Τραγωδία στο Αγρίνιο: ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ 2ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕ ΦΑΣΟΛΙ! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.