Το πρώτο μεγάλο βήμα για τους μικρούς δήμους

Το πρώτο μεγάλο βήμα για τους μικρούς δήμους
Στην συνάντηση που είχε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με τους αυτοδιοικητικούς της Δυτικής Ελλάδας, την Πέμπτη στην Πάτρα, τέθηκε επί τάπητος το πρόγραμμα έργων «Αντώνης Τρίτσης».
Από τα αξιοσημείωτα όσων είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος είναι η παρατήρηση ότι «βασικός στόχος του προγράμματος, είναι να μην μείνει ούτε ένας δήμος εκτός, διότι βασική προϋπόθεση για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε, είναι κάθε πολίτης και κάθε γωνιά αυτού του τόπου να έχει δει στη ζωή του ότι αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο». «Για αυτό το σκοπό», συνέχισε, «υπάρχει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, ύψους 100 εκατ. ευρώ, που αφορά στις μελέτες, όπου μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε και τους μικρότερους δήμους, στους οποίους δίνουμε παράλληλα την δυνατότητα συνεργασίας με την ΕΕΤΑΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που έχουν με τις τεχνικές τους υπηρεσίες, δεδομένου ότι και ο τελευταίος δήμος της Δυτικής Ελλάδας θα μετέχει στο πρόγραμμα, με βάση το δικό του σχέδιο και τους δικούς του στόχους».
Πολύ σημαντική αυτή η πρωτοβουλία για να μπορούν και οι μικρότεροι δήμοι να είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν τα χρήματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου. Όμως, επειδή στο βάθος του… τούνελ δεν φαίνεται να λύνεται το πρόβλημα με την υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών, αυτή η πρωτοβουλία θα πρέπει να ιδωθεί ως το πρώτο βήμα για να γίνει ένας μόνιμος «μηχανισμός», που ανεξαρτήτως Κυβέρνησης και Υπουργού, οι δήμοι θα έχουν στα χέρια τους για να έχουν ώριμες προτάσεις έργων και να μπορούν να αντλούν κοινοτικούς και όχι μόνο πόρους.
Εφημερίδα “Συνείδηση”

Άρθρο από:xiromero.gr