ΤΑ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΤΑ….. ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ:Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ Σχολιάζει την Επικαιρότητα

ΤΑ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΤΑ….. ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Σχολιάζει την Επικαιρότητα

Τι θυελλώδης ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου….. Κάποιοι μίλησαν για συνεδρίαση όνειδος και κάποιοι άλλοι έκαναν λόγο για την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου….

 
Κραυγές, εκνευρισμοί, υπονοούμενα, προσωπικές αντεγκλήσεις και επιθέσεις, απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί και προκλήσεις, παρελθοντολογία και το χειρότερο απειλές για ξυλοδαρμούς!
 
 
Το κλίμα ήταν τόσο τεταμένο, που κάποια στιγμή, η συνεδρίαση διεκόπη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Εις μάτην , όμως, γιατί τα χειρότερα διαδραματίστηκαν προς το τέλος της, όταν- όπως κατήγγειλε ο πρώην Δήμαρχος και αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Γαλούνης-δέχθηκε επίθεση από τον Δήμαρχο κ. Τριανταφυλλάκη, που τον προέτρεψε ΄΄ να σηκωθεί να φύγει’’ απειλώντας τον ‘’ότι θα τον σπάσει στο ξύλο’’! Μάλιστα, ο κ. Τριανταφυλλάκης αφού εγκατέλειψε, προς στιγμήν, το έδρανό του πλησίασε και κάθισε , δίπλα στον κ. Γαλούνη και- σύμφωνα πάντα με τα όσα διέρρευσε αργότερα ο πρώην Δήμαρχος- του ψιθύρισε στο αυτί , επί λέξει: ‘’κΑλόπαιδο, σήκω και φύγε, γιατί θα σε σπάσω στο ξύλο’’.
 
@ Αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς του γεγονότος δεν υπήρξα, και κατά συνέπεια δεν μπορώ να υιοθετήσω την μία, ή την άλλη εκδοχή. Ενδεχομένως , όμως να έγιναν αντιληπτά τα όσα διημείφθησαν από κάποιους εκ των παρευρισκομένων Συμβούλων.
 
@ Πάντως ο κ. Τριανταφυλλάκης, απαντώντας στην καταγγελία Γαλούνη και απευθυνόμενος στον ίδιο αρκέστηκε να πεί ‘’ψεύδεσθε’’, χωρίς να αναφέρει κάτι περισσότερο.
 
Ωστόσο, δεν μπορεί κάποιος να μην θέσει τα εξής ερωτήματα :
 
-Τι λόγους είχε ο κ. Δήμαρχος να εγκαταλείψει τη θέση του , να κατευθυνθεί και να καθίσει, προς στιγμήν, δίπλα στον κ. Γαλούνη ; Και δεύτερον, τι του ψιθύρισε στο αυτί ; Μήπως, μπορεί να γνωστοποιήσει, τι ακριβώς του είπε , έτσι ώστε να γνωρίζουν και οι Δημότες, και να μην τον αδικήσουν στην κρίση τους;
 
Και τα λέμε αυτά λαμβάνοντας υπόψιν ότι η σχέση των δύο κυρίων- που τυχαίνει μάλιστα να συγγενεύουν-είναι, επιεικώς κάκιστες και ανταγωνιστικές. Και επιπλέον, τι έχει να πει κάποιος στο αυτί του ‘’άσπονδου’’ εχθρού του, σε μία συνεδρίαση , όπου το κλίμα ήταν βεβαρημένο και απολύτως τεταμένη η ατμόσφαιρα ;
 
Θα αφήσω στην άκρη τα όσα κάποιοι καταμαρτυρούν στη Διοίκηση Γαλούνη, γιατί δεν είναι της παρούσης . Άλλωστε, είναι θέματα πολυσυζητημένα .Οφείλω , όμως, να αναφέρω ότι ο πρώην Δήμαρχος, αν μη τι άλλο έχει κόσμια συμπεριφορά και στις όποιες τοποθετήσεις του δείχνει να σέβεται τους συνομιλητές του και να μην φθάνει στα άκρα.
 
@ Και βέβαια, το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν ήταν , χθες , το μοναδικό, αλλά ένα από αυτά. Ο κάθε καλόπιστος πολίτης του Ξηρομέρου, αναρωτιέται, τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Θα ζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους , ωσάν αυτές που βλέπουμε, κατά καιρούς, σε κάποιες δημοτικές αίθουσες, ή στα κοινοβούλια πολιτικά ‘’πολιτισμένων’’ χωρών ; Γιατί, κακά τα ψέματα, το επόμενο στάδιο μετά τις απειλές είναι οι συμπλοκές και οι ξυλοδαρμοί…. Ίσως, στην επόμενη συνεδρίαση, κάποιοι Σύμβουλοι να χρειασθεί να φθάσουν στην αίθουσα του ΔΣ συνοδευόμενοι από μπράβους…..Έτσι, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, τίποτα, πλέον, δεν μπορεί να θεωρείται απίθανο. Και μη χειρότερα…..
 
@ Πάντως, η χθεσινή συνεδρίαση, αναλώθηκε στις αντεγκλήσεις, τους διαξιφισμούς, στις διακοπές και σε όλα τα ανωτέρω , που περιγράψαμε, αποβαίνοντας σε βάρος της εμπεριστατωμένης συζήτησης, που είναι και το απαιτούμενο, σε ότι αφορά, τουλάχιστον, τους Δημότες. Για συναίνεση, ούτε λόγος να γίνεται. Οι όποιες παραινέσεις των κυρίων Κολοβού, Ζώγα και Γαλούνη, προς αυτή την κατεύθυνση, έπεσαν στο κενό. Ωσάν να μην έγιναν ποτέ.
 
 
 
@ Τελικά, το Τεχνικό πρόγραμμα με τις όποιες αποχές και αποχωρήσεις, υπερψηφίστηκε από 9 Συμβούλους, σε σύνολο 27 , που απαρτίζουν το ΔΣ. Δηλαδή, πέρασε με το 1/3 των μελών του. Αν αυτό θεωρείται επιτυχία, τότε ποια είναι η Αποτυχία; Είναι, δηλαδή, επιτυχία το Τεχνικό Πρόγραμμα, μια από τις κυριότερες δράσεις της Δημοτικής Αρχής να έχει την αποδοχή του 1/3 των Πολιτών του Δήμου;
 
@ Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να υπερηφανεύεται γι αυτό, και πολύ περισσότερο να νοιώθει ικανοποίηση για την κατάσταση , που έχει διαμορφωθεί, με την ευθύνη να την βαρύνει σε μέγιστο βαθμό.
 
Το ερώτημα που ανακύπτει είναι τι τέξεται η επιούσα, ως προς το Τεχνικό Πρόγραμμα. Πληροφορούμαι ότι η Αντιπολίτευση, και ειδικότερα οι 13 Σύμβουλοι, θα προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Τι σημαίνουν όλα αυτά, συνέχεια στο σήριαλ, με άγνωστη κατάληξη ως προς την ψήφιση του Προϋπολογισμού και τις σχετικές παρενέργειες. Βλέπετε, οι ακρότητες και η μη υιοθέτηση της συναίνεσης έχουν και τις συνέπειές τους, αρνητικές σε κάθε περίπτωση. Το θέμα θα μπορούσε να έχει λήξει στη χθεσινή συνεδρίαση, αλλά οι της πλειοψηφούσας παράταξης αναδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Μια ευκαιρία χάθηκε και οι Δημότες καλούνται να πληρώσουν το τίμημα.
 
@ Καλεσμένη στη χθεσινή συνεδρίαση και η υπεύθυνη της Τεχνικής Υπηρεσίας Πολιτικός Μηχανικός κ Ραλάτου. Προφανώς κλήθηκε από την Πρόεδρο του ΔΣ για να διατυπώσει τη θέση της Υπηρεσίας σε ότι αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα, πράγμα, όμως, που δεν έγινε ποτέ. Και τούτο, παρά το γεγονός ότι η ίδια, ζήτησε κατ επανάληψη να τοποθετηθεί στη συζήτηση, που βρίσκονταν σε εξέλιξη. Η Πρόεδρος του ΔΣ κ. Ταπραντζή ήταν κάθετα αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επιμένοντας -και επικαλούμενη τον Κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ- ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν το ζητούσε ο Δήμαρχος, ή κάποιος των αντιδημάρχων. Αγνόησε και την έκκληση της Αντιπολίτευσης να δοθεί ο λόγος στην κυρία Ραλάτου. Γιατί άραγε, αυτή η αντιμετώπιση της αρμόδιας καθύλην προϊσταμένης του Δήμου ; Γιατί κανείς εκ των αντιδημάρχων, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει την άποψή της ; Τι φοβούνται;
 
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται….., κύριοι της πλειοψηφίας.

Το άρθρο ΤΑ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΤΑ….. ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ:Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ Σχολιάζει την Επικαιρότητα εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.