Σωματείο Εργαζομένων (ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ) Αιτωλοακαρνανίας κάθε μέρα που περνάει περισσότερα από 100.000 στρέμματα καταστρέφονται


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ) Αιτωλοακαρνανίας καλεί τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, τους βουλευτές του νομού, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη,…..

τις ενώσεις των αγροτικών συνεταιρισμών, τους αγροτικούς συλλόγους, τους όμορους δήμους -ιδιαίτερα Μεσολογγίου και Αστακού που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες με την διακοπή της ηλεκτροδότησης των αρδευτικών αντλιοστασίων- να αναλάβουν να λύσουν άμεσα και συλλογικά το ζήτημα που έχει προκύψει στους ΤΟΕΒ με τη ΔΕΗ. 
Γιατί κάθε μέρα που περνάει περισσότερα από 100.000 στρέμματα καταστρέφονται και χιλιάδες αγρότες βλέπουν τις καλλιέργειες τους να χάνονται.

Για περισσότερα από 50 χρόνια, η ΔΕΗ εγκαθιστώντας τρία από τα μεγαλύτερα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της χώρας στην Αιτωλοακαρνανία, κερδίζει εκατομμύρια κάθε χρόνο από την εκμετάλλευση των υδάτων, και αντί να είναι ανταποδοτική στην κοινωνία και στους αγρότες, μπαίνει εμπόδιο στον πρωτογενή τομέα καταστρέφοντας καλλιέργειες και το μόχθο χιλιάδων οικογενειών. Χωρίς νερό, δεν δύναται να υπάρξουν οργανωμένες καλλιέργειες και επομένως αγροτική ανάπτυξη και οικονομία.

Χθες, Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε οργανωμένη αγροτική μονάδα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ένας από τους στόχους της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Ως Σωματείο, λοιπόν, καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς σε κοινό αγώνα για να γίνουν μέρος της λύσης του προβλήματος και όχι της διαιώνισής του που θα οδηγήσει σε μαρασμό έναν από τους μεγαλύτερους κάμπους της χώρας.

ΤΟ Δ.Σ

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/