ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟ F/B ΜΑΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Β ΠΟΛΥΖΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΚ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Panos Petronikolos

Κ Πολύζο για τα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν πάλι τα χωριά μας έχουμε ενημερωθεί πριν μέρες από τις τηλεοράσεις.
Δεν μας ενημερώνετε όμως για ποιες παρεμβάσεις κάνατε από τις 3 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα ώστε να μην συμβούν τα ίδια κ χειρότερα.
Τα φρεάτια παραμένουν βουλωμένα στα σημεία που έσπασαν τα ποτάμια κ οι σουδές δεν έγινε καμία παρέμβαση .
Παρότι ο δήμος είναι σε έκτακτη ανάγκη άρα χρήματα υπάρχουν για μίσθωση μηχανημάτων.Χορτάσαμε από ενημέρωση θέλουμε άμεση λύση των προβλημάτων που προέκυψαν ΜΠΟΡΕΊΤΕ;
Vasilis Polyzos

κ.Πετρονικολέ , την ημέρα που έσπασαν τα ποτάμια όπως λέτε, καθώς και τις επόμενες 2 ημέρες τα μηχανήματα του Δήμου ήταν σε Καραϊσκάκη, Βασιλοπουλο και έκαναν παρεμβάσεις όπως επίσης και το προσωπικό του Δήμου Ξηρομέρου καθώς και οι Αντιδήμαρχοι μαζί με τον Δήμαρχο όπως είχαν υποχρέωση φυσικά Το γνωρίζετε καλά αυτό γιατί ήσασταν εκεί .
Ο Δήμος με τα μέσα που διαθέτει προσπαθεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα που υφίστανται εδώ και πολλά χρόνια , και κανείς δεν τα άγγιζε, όπως η απουσία αντιπλημμυρικών έργων έστω και μικρών (γιατί τα μεγάλα χρειάζονται χρονοβορες μελέτες που όμως θα γίνουν και αυτές), μπαζομένα ρεματα με ανθρώπινη παρέμβαση), φρεάτια κλπ.
Και έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις από αυτή την Δημοτική αρχή ,γι αυτο άλλωστε έγινε και η προμήθεια των τσιμεντοσωλήνων όπως πρόσφατα με φωτογραφία σας εσείς αναρτήσατε. Θα μπορούσαν να έχουν γίνει πιο πολλές παρεμβάσεις (για να μην πούμε ότι όλα είναι τέλεια) και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε πάρα τις αντικειμενικές δυσκολίες κάθε φορά .
Γνωρίζετε επίσης ότι ο καθαρισμός των ρεμάτων και των ποταμών είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και φέτος μετά από πολλά χρόνια και με την συνδρομή σε κάθε επίπεδο του Δήμου Ξηρομέρου, έγιναν καθαρισμοί ρεμάτων και ποταμών, δημιουργία τεχνικών (σαρζανετ, τοιχια) και η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί.
 Τέλος κύριε Πετρονικολέ η αντιμετώπιση αυτών των δύσκολων καταστάσεων, όπου μάλιστα το αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής είναι έντονο και τα επόμενα χρόνια θα γίνει ακόμα εντονότερο, απαιτεί γενικότερο σχεδιασμό και άριστη συνεργασία τοπικών συμβουλίων, Δημοτικής, Περιφερειακής αρχής και κεντρικής διοίκησης.
Απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους μας , την ώρα μάλιστα πού πολλοί συμπολίτες μας βιώνουν δύσκολες καταστάσεις με απώλεια περιουσιών κλπ και όχι λαϊκισμούς και διαδικτυακά πυροτεχνήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την δημιουργία και μόνο προσκαιρων εντυπώσεων.
Σας ευχαριστώ για την παρέμβαση στον διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία και συνεργασία.
 
Panos Petronikolos

Vasilis Polyzος.Εκτος από την ημέρα της 3 Δεκεμβρίου που δώσατε το παρόν για πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει πριν να μας πείτε ποιες παρεμβάσεις κάνατε μέχρι και σήμερα καμία .
Τα φρεάτια παραμένουν βουλωμένα κ εκεί που έσπασαν τα ποτάμια κ έπεσε το τοιχίο μέχρι στιγμής δεν έγινε τίποτα.
Σας περιμένω να έρθετε να μας δείξετε τις παρεμβάσεις που λέτε ότι εσείς κάνατε κ εμείς εδώ στο χωριό δεν τις γνωρίζουμε.

 

 

 

Το άρθρο ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟ F/B ΜΑΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Β ΠΟΛΥΖΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΚ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.