ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ:Κατέγραψαν τον Ήχο της Αβύσσου και τους Πάγωσε το Αίμα

Όταν ακούς την άβυσσο, τότε η άβυσσος σε ακούει και αυτή. Σίγουρα, κανείς μας δεν έχει ακούσει ποτέ τι θόρυβοι επικρατούν στους βυθούς των θαλασσών. Μόλις πρόσφατα, έμαθαν και οι ίδιοι οι επιστήμονες ωκεανογράφοι.

Όπως αναφέρει το iflscience.com, για πρώτη φορά, οι επιστήμονες τοποθέτησαν ένα ενθυλακωμένο υδρόφωνο από τιτάνιο στον πάτο του ωκεανού στο Mariana Trench, που βρίσκεται περίπου 11.000 μέτρα (36.000 πόδια) κάτω από τη στάθμη της θάλασσας.

Το υδρόφωνο κατέγραψε θορύβους του περιβάλλοντος για πάνω από τρεις εβδομάδες, με τα αποτελέσματα να προκαλούν έκπληξη στους ερευνητές. Η έρευνα διεξήχθη από το Pacific Marine Environmental Laboratory (PMEL) του National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

“Θα σκεφτόσαστε ότι το βαθύτερο μέρος του ωκεανού θα είναι ένα από τα πιο ήσυχα μέρη στη Γη”, δήλωσε  ο Robert Dziak, ερευνητής ωκεανογράφος της NOAA και επικεφαλής επιστήμονας του πρότζεκτ .

“Ωστόσο, υπάρχει πραγματικά σχεδόν σταθερός θόρυβος τόσο από φυσικές όσο και από ανθρωπογενείς πηγές. Το περιβάλλον του ήχου στο Challenger Deep κυριαρχείται από τον ήχο των σεισμών, τόσο κοντινών όσο και μακρινών, καθώς και από ξεχωριστούς τύπους φαλαινών, αλλά και από τη συγκλονιστική βοή ενός τυφώνα κατηγορίας 4 που απλά έτυχε να περάσει από πάνω, εκείνη τη χρονική περίοδο.

Υπήρξε επίσης πολύ θόρυβος από την κυκλοφορία πλοίων, που αναγνωρίζονται από το σαφές ηχητικό μοτίβο που κάνουν οι έλικες του πλοίου όταν περνούν”, πρόσθεσε ο Dziak.

Σκοπός αυτής της μελέτης, η οποία περιελάμβανε ερευνητές από την NOAA, το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον και την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, ήταν να αποκτήσουν ακριβείς μετρήσεις του θορύβου σε τέτοια βάθη, ώστε οι επιστήμονες να μπορούν να καθορίσουν στο μέλλον εάν τα επίπεδα αυτά αυξάνονται ή μειώνονται.

Ωστόσο, τα βάθη του ωκεανού είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περιοχή για μελέτη. Αλλά αξίζουν την προσπάθεια.

Ακούστε τους ήχους αυτούς:

Στη συνέχεια μάθετε πως ακούγεται ένα πλοίο που περνάει:

diadrastika.com

Το άρθρο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ:Κατέγραψαν τον Ήχο της Αβύσσου και τους Πάγωσε το Αίμα εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.