Σε επαρχιακό δίκτυο έχει μετατραπεί η… Παραϊόνια οδός!


«Καταρρέει» σε όλα τα τμήματά της η Παραϊόνια οδός, η σημαντική σύνδεση της Ιονίας οδού με το Πλατυγιάλι, η οποία έχει «βαλτώσει» με ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και έχει μετατραπεί σε επαρχιακό δίκτυο καθώς δεν υπάρχει καμία επίβλεψη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Παρά το γεγονός ότι το 2017 παραδόθηκαν σημαντικά τμήματα της σύνδεσης Ιονίας οδού με το Πλατυγιάλι, σήμερα η Παραϊόνια οδός που θα συνδέει την Ιόνια Οδού με το Πλατυγιάλι, ρημάζει έχοντας μετατραπεί τα τμήματά του ένα επικίνδυνο επαρχιακό δίκτυο.
Σε προηγούμενο δημοσίευμα είχαμε κάνει αναφορά στην εγκαταλελειμμένη σήραγγα του Αγίου Ηλία όπου υπάρχει ανεπαρκής φωτισμός με τους διερχόμενους να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους. Πλέον κακοτεχνίες εντοπίζονται και στην αντίπερα όχθη της κάθετης σύνδεσης και συγκεκριμένα στο κομμάτι Άγιος-Δημήτριος-Πλατυγιάλι όπου ο Δήμος Ξηρομέρου προχώρησε εργασίες στο οδόστρωμα και άφησε πίσω του συντρίμμια!
Στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου υπήρξε βλάβη του δικτύου ύδρευσης με αποτέλεσμα συνεργείο του Δήμου Ξηρομέρου να προχωρήσει ως όφειλε σε αποκατάσταση βλάβης, ωστόσο ουδέποτε καλύφθηκε με πίσσα το σημείο των εργασιών 

Το καλύτερο σενάριο για… 2023!

Θα αργήσει αρκετά να συνδεθούν τα χωριά των Οινιάδων και το Ξηρόμερο με την Ιόνια οδό, που προς το παρόν εξυπηρετούνται από τα τμήματά του, στα οποία επίσης διέρχονται αγροτικά μηχανήματα και γενικά με το χρόνο να φθείρει τον σημαντικό οδικό άξονα στα δυτικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Το μέλλον για την Παραϊόνια οδό προβλέπεται δυσοίωνο με τον εργολάβο να ακυρώνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφαση του Υπουργείου περί ακύρωσης των συμβάσεων, με αποτέλεσμα να σημειώνονται τεράστιες καθυστερήσεις και καταβολές αποζημιώσεων από την τσέπη των Ελλήνων πολιτών. Πλέον οι λάθος χειρισμοί και η αδράνεια έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο την Παραϊόνια οδό και στην καλύτερη περίπτωση το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου μεταφέρεται για το έτος 2023!

Άρθρο από:xiromero.gr