Πυρκαγιές σε Κύθηρα και Μάνη: Ανασύρονται από το αρχείο οι δικογραφίες μετά τις αποκαλύψεις Λιότσιου

Εισαγγελικές παραγγελίες για επανεξέταση των δικογραφιών μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Δημήτρη Λιότσιου – Ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος είχε μιλήσει για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στη διαχείριση των δύο πυρκαγιών το 2017

Ανασύρονται από το αρχείο οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί για τις πυρκαγιές στα Κύθηρα και στη Μάνη, το 2017, μετά τις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές ο πραγματογνώμονας του Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Λιότσιος, ο οποίος διενήργησε την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018 που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 102 συνανθρώπων μας.

Ειδικότερα, μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις συνομιλίες του κ. Λιότσιου και του πρώην αρχηγού του ΠΣ Βασίλη Ματθαιόπουλου, για τις φωτιές στα Κύθηρα και την Μάνη, οι κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελίες του Πειραιά και της Καλαμάτας έδωσαν σχετικές παραγγελίες προκειμένου να επανεξεταστούν οι υποθέσεις και να επανελεγχθούν οι δικογραφίες κάτω από τα νέα δεδομένα των αποκαλύψεων του πραγματογνώμονα του ΠΣ.

Στις ηχογραφημένες αυτές συνομιλίες, πλέων των άλλων, ο πρώην αρχηγός του ΠΣ Βασίλης Ματθαιόπουλος κάνει λόγο για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ αξιωματικών, με μεθοδεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο ζωές, περιουσίες και το ίδιο το περιβάλλον.

Αναλυτικότερα, αναφέρει τα εξής:

«Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ.: πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ.: πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων του ΠΣ). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

Άρθρο από:xiromero.gr