Παράταση στο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ σήμερα


Παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, έως τις 20.30, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter αναφέρει: 
«Για σήμερα Μ. Παρασκευή και για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των υπεραγορών (Σούπερ Μάρκετ) έως τις 20:30».
Αύριο Μεγάλο Σάββατο τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά 7:00-20:00. Την Κυριακή του Πάσχα, τα καταστήματα των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί, λειτουργούν κανονικά σύμφωνα με το ισχύον για τις Κυριακές πλαίσιο, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση.
Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου, την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ, ενώ μπορούν να λειτουργούν οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία, τα μίνι μάρκετ καθώς και τα βενζινάδικα.


Να σημειωθεί πως σήμερα έχουν παρατηρηθεί μεγάλες ουρές τόσο στα σούπερ μάρκετ, όσο στην Βαρβάκειο και σε κρεοπωλεία, με τους καταναλωτές να θέλουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το Πάσχα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, σε αρκετά σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία χθες το απόγευμα είχαν τελειώσει τα αρνιά, με αποτέλεσμα από τις 12:00 το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής ο κόσμος να κάνει ουρές έξω από σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία για να πάρει τον παραδοσιακό οβελία.
Μέσα στα καταστήματα, με τη βοήθεια των υπαλλήλων, οι αγορές γίνονται με τάξη και τηρείται ο προβλεπόμενος αριθμός πελατών.



Η κάμερα του CNN Greece βρέθηκε στη Βαρβάκειο και κατέγραψε την ατελείωτη -όπως μοιάζει- ουρά πελατών, οι οποίοι περιμένουν υπομονετικά να κάνουν τα ψώνια τους. Ωστόσο, ο κόσμος είναι αρκετός και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν φαίνεται να κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας. 

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/