Ο ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ.για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος πραγματοποιείται στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η επίδραση του σχεδόν παγκόσμιου lockdown στη φύση ήταν άμεση και έγινε ορατή στα στοιχεία των σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ανά τον κόσμο, και στη χώρα μας.
Τα όποια οφέλη, ωστόσο, ήταν προσωρινά, όπως και η «ανάσα» που προς στιγμήν πήρε ο πλανήτης. Η επιστροφή στην «κανονικότητα» επαναφέρει, μοιραία, και τη ρύπανση στα προ της πανδημίας επίπεδα.
Η Κυβέρνηση αποδεικνύει με τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ότι η προστασία του Περιβάλλοντος είναι συνθήκη επιβίωσης όχι μόνο για τη χώρα αλλά και τον πλανήτη συνολικά. Κινείται και σε αυτό το πεδίο τολμηρά και έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής, με πιο εμβληματική απόφαση την επιλογή για πλήρη απολιγνιτοποίηση το αργότερο μέχρι το 2028 αλλά και με τη σημερινή ανακοίνωση της εμβληματικής πρωτοβουλίας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.
Πορευόμαστε με πυξίδα τον σεβασμό στη βιοποικιλότητα, τη διαμόρφωση ενός σταθερού και λειτουργικού συστήματος προστατευόμενων περιοχών και την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα περιβαλλοντική διπλωματία.
[Στη φωτογραφία η Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, τόπος μοναδικής βιοποικιλότητας]

Άρθρο από:ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ