Ο Δήμαρχος Γεώργιος-Θεόδωρος Αποστολάκης , εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά

Ο Δήμαρχος κος Γεώργιος-Θεόδωρος Αποστολάκης , εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά.
Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά.
Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο το 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από 30 χρόνια όπου και αγαπήθηκε πολύ από το ποίμνιο της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας.
Στις 5 Οκτωβρίου 2005 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η χειροτονία του έγινε στις 8 Οκτωβρίου ,στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο.
Με την άσβεστη φλόγα που τον διέκρινε άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην θρησκευτική και πνευματική ζωή του τόπου μας. Το έργο που αφήνει πίσω είναι τεράστιο, η προσφορά του ανεκτίμητη, το φιλανθρωπικό του έργο πολύτιμο και η παρακαταθήκη του μοναδική. Ένας ακούραστος υπηρέτης του λαού και του κλήρου της Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Το ποίμνιό του τον αγάπησε και τον τίμησε δεόντως, όλα αυτά τα χρόνια που υπήρξε Μητροπολίτης μας. Η θλίψη μας τεράστια. Ξέρουμε πως όποτε και να σε χρειαστούμε θα είσαι εκεί Άγιε Πατέρα.
Ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας
Γεώργιος-Θεόδωρος Αποστολάκης.

Το άρθρο Ο Δήμαρχος Γεώργιος-Θεόδωρος Αποστολάκης , εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.