Ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ράπτης νέος Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Θέρμου και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου, Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Ράπτης είναι ο νέος Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αιτωλίας & Ακαρνανίας.

Αυτό έγινε επίσημα γνωστό από την σχετική ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνήλθε επί τριήμερο, από την Δευτέρα 6 έως και την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τις Συνεδρίες της η Δ.Ι.Σ ενέκρινε τον διορισμό του Αρχιμανδρίτου Θεοκλήτου Ράπτη ως Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο νέος Πρωτοσύγκελλος διαδέχεται τον Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Καραγεώργο ο οποίος μετά την παραίτηση την οποία υπέβαλε από την θέση του ανήκει πλέον στον κλήρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σημειωτέον ότι είχε διατελέσει ξανά Πρωτοσύγκελλος, για μία τριετία, επί των ημέρων του μακαριστού Μητροπολίτου Θεοκλήτου.

Φωτο: thermonews.gr



0Shares

Το άρθρο Ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ράπτης νέος Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.