Ξεσηκωμός στο Ξηρόμερο για 32 απολύσεις εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες «Νηρεύς»


Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου με τις απολύσεις 32 ατόμων από τη φύλαξη της εταιρείας με πρόσχημα τον μη επαγγελματισμό τους.
Άμεσα αιρετοί, σωματεία και τοπικοί φορείς κινητοποιήθηκαν καταδικάζοντας την ενέργεια της εταιρείας σε μια συγκυρία που δοκιμάζεται η τοπική κοινωνία και κατ’ επέκταση τοπική οικονομία.
Ακολουθούν οι ανακοινώσεις:

Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΡΕΥΣ

Οι μάσκες έπεσαν! Τα πρόσωπα αποκαλύφτηκαν !
Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του ΝΗΡΕΑ για την απόλυση συναδέλφων φυλάκων , δίνοντας τη φύλαξη σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία security, με πρόσχημα τον μη επαγγελματισμό των συναδέλφων, επικαλούμενοι και καπηλευόμενοι το θάνατο συναδέλφου φύλακα το 2018 !….. Τώρα το θυμήθηκαν τον μη επαγγελματισμό μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας; Είναι τουλάχιστον υποκριτικό και άδικο για τους συναδέλφους !
Καλούμε την εταιρεία να ανακαλέσει άμεσα τις άδικες αυτές απολύσεις.
Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους , είτε είναι μέλη του σωματείου είτε όχι, να δώσουν δυναμικό «παρών» στη Γενική Συνέλευση του σωματείου που θα γίνει τη Δευτέρα 22/06/2020 στον Αστακό, ώστε να καθορίσουμε τη στάση μας απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές της εταιρείας.
Τέλος καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής μας να πάρουν θέση ξεκάθαρη. Όποιος δεν είναι μαζί μας , είναι εναντίον μας.
ΤΟ Δ.Σ.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ξηρομέρου

ΧΘΕΣ πληροφορηθήκαμε 32 απολύσεις εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες Νηρέας.
Σε μία εποχή που ο κύριος Μητσοτάκης διακηρύσσει ότι εξαιτίας της δοκιμασίας του κορονοϊού δεν θα γίνει καμιά απόλυση εργαζόμενου, στην πράξη συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο……
32 οικογένειες του Αστακού μένουν χωρίς δουλειά, με άμεσο αντίκτυπο και στην τοπική οικονομία. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ξηρομέρου θα ήθελε να πληροφορηθεί αν οι απολύσεις έχουν νομικό υπόβαθρο, αν τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, και αν θα μπορούσε η απόλυση των εργαζομένων να έχει αποφευχθεί.
Οι κάτοικοι της περιοχής ξέρουμε καλά ότι στις ιχθυοκαλλιέργειες Νηρέας παρέχονται διευκολύνσεις με αντιστάθμισμα την εργασία πολλών κατοίκων σε αυτές. Θεωρούμε λοιπόν απαράδεκτο προκειμένου η εταιρεία να αυξήσει κάποια κέρδη της, να αγνοεί με εκκωφαντικό τρόπο την οικονομία της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για αλλαγή της συγκεκριμένης απόφασης.

Δημοτική Παράταξη «Αναζωογόνηση Ξηρομέρου»

Η απόλυση όλων των φυλάκων στις Μονάδες των Ιχθυοκαλλιεργειών και η ανάθεση της φύλαξης σε εταιρείες Security είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη για τον τόπο μας .
Εμείς ως Δημοτική Παράταξη λέγαμε προεκλογικά ακριβώς :
Πως στηρίζουμε τις υπάρχουσες μονάδες , γιατί σε αυτές απασχολούνται περίπου 400 εργαζόμενοι και είμαστε υπέρ της επέκτασης των μονάδων όχι όμως στον παραλιακό άξονα Αστακού –Μύτικα –Πάλαιρος , αλλά σε χώρο Ιχθυοκαλλιεργητικού Πάρκου προς τις εκβολές του Αχελώου, χωρίς να θέταμε εκεί κάποιον περιορισμό .
Η απόλυση όμως 36 φυλάκων ( αν είναι ακριβής ο αριθμός) , κάποιοι από τους οποίους εργάζονται σε αυτές τις θέσεις από 6 μέχρι και πάνω ίσως και από 26 χρόνια δημιουργεί μεγάλη αναταραχή και ανησυχία στην τοπική Κοινωνία και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό , όταν η τοπική κοινωνία στήριξε για 35 χρόνια τις Ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή μας .
Έτσι ζητάμε από την Νέα Διοίκηση της Εταιρείας ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε, να επανεξετάσει την απόφασή της και εάν στο νέο πλάνο της Νέα Διοίκησης της Εταιρείας ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε είναι,η ανάθεση της φύλαξης σε εταιρείες Security , τότε αυτοί οι εργαζόμενοι με μια εσωτερική αναδιάταξη να συνεχίσουν να εργάζονται σε άλλα πόστα είτε στις μονάδες πάχυνσης ή στον Άγιο Παντελεήμονα ή στην επισκευή των διχτυών ή στο συσκευαστήριο στην Τσαπουρνιά ,γιατί για τόσες οικογένειες της περιοχής μας θα είναι πολύ ισχυρό πλήγμα σε εποχές μάλιστα πολύ δύσκολες τώρα με τον Covid19 , αλλά και σε μία περίοδο ,όταν πολύ σύντομα, από ότι δείχνουν τα πράγματα μετά την εφαρμογή του αναμενόμενου εμβολίου, για το οποίο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ,πως μπορεί να το έχουμε και πριν από τον ερχόμενο Οκτώβριο, αναμένεται όπως υποστηρίζουν διεθνείς οικονομικοί οίκοι αξιολόγησης, Ισχυρή Ανάπτυξη στην Χώρα μας .
Καλούμε δε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο, να συγκαλέσουν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την απόλυση όλων των φυλάκων και την λήψη σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αστακός 17/6/2020
Εκ του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Παράταξης
Αναζωογόνηση Ξηρομέρου

Κώστας Γεωργούλας : Δε μπορούμε άλλο να μένουμε θεατές των εξελίξεων

Σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία για τον εργασιακό τομέα, η «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.» αποφάσισε να στείλει σπίτια τους 32 φύλακες δημιουργώντας μια εκρηκτική κατάσταση στη τοπική κοινωνία, αλλά και ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο της φύλαξης σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία Security, με φθηνή δικαιολογία τον μη επαγγελματισμό τους.
Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη η εταιρία Ιχθυοκαλλιεργειών προέρχεται και μεγαλουργεί από τα «σπλάχνα» του Αστακού και της περιοχής του Ξηρομέρου με τις όποιες διευκολύνσεις που παρέχονται, εκείνη «ευχαριστεί» τη τοπική κοινωνία με ένα κύμα απολύσεων οδηγώντας 32 οικογένειες σε οικονομικό αδιέξοδο, αλλά και αγνοώντας την υφιστάμενη κατάσταση της τοπικής οικονομίας.
Οι φόβοι και οι ανησυχίες για το οικονομικό μαράζωμα της περιοχής στη μετα-κορωνοϊό εποχή επιβεβαιώνονται με τον πιο δραματικό τρόπο, καθώς οι εταιρείες διαλέγουν αυτό το κρίσιμο διάστημα για τη χώρα μας να διασφαλίζουν και να θωρακίζουν την κερδοφορία τους στην πλάτη των εργαζομένων.
Δε μπορούμε άλλο να μένουμε θεατές των εξελίξεων. Καλούμε την άφαντη – προς το παρόν – δημοτική αρχή και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει στην άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να εκδώσουμε ψήφισμα συμπαράστασης και στήριξης στους απολυμένους και να συντονίσουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις των εργαζομένων.
Η ζωή μας και οι διεκδικήσεις μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!
Γεωργούλας Κωνσταντίνος
Δημοτικός Σύμβουλος
Δυνατό Ξηρόμερο πρώτα ο πολίτης

ΝΙΚΟΣ ΖΩΓΑΣ : Άδικες απολύσεις στην εταιρεία Νηρέα Α.Ε.

Μετά από πληροφορίες εργαζομένων στην εταιρεία Νηρέας, ενημερώθηκα ότι η εταιρεία πρόκειται να απολύσει εργαζομένους της και συγκεκριμένα τους φύλακες.
Ο σκοπός της εταιρείας είναι να δωθεί η φύλαξη σε εταιρεία ιδιωτών (security).
Απευθύνομαι στους υπευθύνους της εταιρείας Νηρέας Α.Ε. οτι η ενέργεια τους αυτή είναι άδικη και καταδικαστέα.
Πρίν προβούν σε τέτοιου είδους ενέργειες τους καλώ να πάρουν την απόφασή τους πίσω, διότι:
1ον οι άνθρωποι που εργάζονται στην εταιρεία, έχουν οικογένειες πίσω τους με πολλές υποχρεώσεις και έχουν στηρίξει στο έπακρο την εταιρεία με την δουλειά τους.
2ον οι μονάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Αστακού – Μύτικα έρχονται πρώτες σε όλη την Ελλάδα στην παραγωγή πληθυσμού ψαριών και αυτό οφείλεται σε όλο το δυναμικό προσωπικό.
3ον οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι και κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει χωρίς δουλειά.
Δηλώνω ότι θα είμαι δίπλα στους εργαζόμενους και θα τους στηρίξω στον δύσκολο αγώνα τους ώστε καμία οικογένεια να μην βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση.
Γιατί πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι.
Ας αναλογιστούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας τις ευθύνες τους πρίν να είναι αργά.
Με εκτίμηση
Ζώγας Νικόλαος
Δημοτικός Σύμβουλος
Με την παράταξη Αναζωογόνηση Ξηρομέρου

Χρήστος Σαλτογιάννης : Είμαστε στο πλευρό των απολυμένων εργαζόμενων στο τομέα φύλαξης μεγάλης εταιρίας Ιχθυοκαλλιεργειών

Σήμερα ενημερώθηκα πως συνδημότες μου, εργαζόμενοι στο τομέα φύλαξης μεγάλης εταιρίας Ιχθυοκαλλιεργειών απολύθηκαν!
Σήμερα δε θα πάνε στην εργασία τους! Απολύθηκαν έτσι ξαφνικά!
Με εξοργίζει όπως όλους μας!Ο τόπος μας έχει ανάγκη από εργασία, έχει ανάγκη από εισόδημα!
Πλέον οι θεσμικοί φορείς ας αναλάβουν δράση απέναντι στην ασέλγεια κάποιων που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως αριθμούς και λογιστικά έσοδα!
Είμαστε στο πλευρό τους!
Οι θεσμοί του τόπου και όλοι μας να αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά!
Χρήστος Σαλτογιάννης
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/