Νέα «βόμβα» κορωνοϊού στον Προμαχώνα: Βρέθηκαν 29 θετικά κρούσματα


Δεν έχει τέλος ο εντοπισμός θετικών κρουσμάτων κοροναϊού στον Προμαχώνα.
Συγκεκριμένα, μετά την χτεσινή ανακοίνωση για 27 εισαγόμενα κρούσματα -50 στο σύνολο- βρέθηκαν ακόμη 29 τουρίστες με τον ιό στα σύνορα.
Ειδικότερα στον Προμαχώνα βρέθηκαν θετικοί στον δειγματοληπτικό έλεγχο 29 τουρίστες που έρχονταν στη χώρα μας από την Ρουμανία και την Βουλγαρία για διακοπές.
Τα αποτελέσματα προέκυψαν μετά από ελέγχους που έκανε ο ΕΟΔΥ στα σύνορα, καθώς όπως έγινε γνωστό πρόσφατα υπό έλεγχο υπόκεινται ανεξαιρέτως όλοι όσοι περνούν από τον Προμαχώνα.
Σημειώνεται πως την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

«Συναγερμός» μετά τα 50 κρούσματα

Την ίδια ώρα συναγερμός σήμανε χθες με την ανακοίνωση 50 νέων κρούσματων από τον ΕΟΔΥ, αριθμός σημαντικά αυξημένος συγκριτικά με προχθές [είχαν ανακοινωθεί 33 κρούσματα], εκ των οποίων τα 24 είναι εισαγόμενα.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, από τα υπόλοιπα κρούσματα τα τρία είναι σε τουρίστες που πήγαν αυτοβούλως σε εργαστήρια για έλεγχο. Επιπρόσθετα, ακόμη επτά κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική, έξι στην Θεσσαλονίκη, έξι στην Ξάνθη, δύο στην Καβάλα, και από ένα σε Χαλκιδική και Ροδόπη.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3672, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες. Τα 919 (25.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1948 (53.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Επιπρόσθετα 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
https://www.in.gr/

Άρθρο από:Xiromeritis.gr