Με σποτ για τον τουρισμό κόντρα στις φετινές δυσκολίες

Με σποτ για τον τουρισμό κόντρα στις φετινές δυσκολίες
Με θετικό βλέμμα πρέπει να δούμε τις προσπάθειες, τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όσο και του Δήμου Ναυπακτίας να «ρίξουν» στη μάχη του τουρισμού νέα διαφημιστικά σποτ για την προβολή της περιοχής. Μάλιστα τα σποτ αυτά «φιλοξενήθηκαν» και σε ορισμένες εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.
Ιδίως το σποτ του δήμου Ναυπακτίας, στο οποίο μετέχουν οι Ναυπάκτιοι «αστέρες», όπως ο τραγουδιστής Δημήτρης Κοργιαλάς, η ολυμπιονίκης Ευαγγελία Πλατανιώτη, ο δημοσιογράφος Νίκος Ανδρίτσος και η ηθοποιός – τραγουδίστρια Νάντια Μπουλέ, μπορεί να έχει «πέρασμα» στα κανάλια. Από την άλλη διόλου τυχαία το σποτ της Περιφέρειας πέρα από τις ομορφιές της περιοχής, αναδεικνύει και προβάλλει το ζητούμενο της φετινής χρονιάς στον τουρισμό, που δεν είναι άλλο, λόγω κορονοϊού, από την ασφάλεια. Έτσι βλέπουμε στο σποτ ρεσεψιόν με το προστατευτικό πλέξιγκλας και αποσκευές που απολυμαίνονται. Μάλιστα την ερχόμενη Πέμπτη στο Αγρίνιο, η Περιφέρεια στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση την φετινή τουριστική καμπάνια με σκοπό φυσικά την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων του κλάδου, η οποία δεν περιορίζεται στις δράσεις προβολής αλλά περιλαμβάνει και δράσεις εκπαίδευσης του προσωπικού στον τουριστικό κλάδο, ώστε να διατηρηθεί η περιοχή «covid safe».
Φυσικά μερικά σποτ δεν αρκούν για την ενίσχυση του τουρισμού. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σιγά – σιγά όλα τα προγράμματα και όλες οι σχετικές δράσεις γίνονται σε συνεννόηση με τους φορείς του κλάδου. Λόγω του κορονοϊού φέτος τα πράγματα είναι εκ των πραγμάτων εξαιρετικά δυσοίωνα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.
Εφημερίδα “Συνείδηση”

Άρθρο από:xiromero.gr