Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Οι εορτασμοί για την Πρωτομαγιά μετατίθενται κατά μία εβδομάδα

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Οι εορτασμοί για την Πρωτομαγιά μετατίθενται κατά μία εβδομάδα
Πηγή: INTIME

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Οι εορτασμοί για την Πρωτομαγιά μετατίθενται κατά μία εβδομάδα

Υπογράμμισε εκ νέου ότι ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα την Πρωτομαγιά, «άρα δεν υπάρχει δυνατότητα για εκδρομές».
Επίσης, ανέφερε ότι οι συγκεντρώσεις ανθρώπων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων.
«Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι ιδιαίτερη γιατί σε όλη τη διάρκειά της ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα που έχουμε θέσει, όμως προετοιμαζόμαστε ταυτόχρονα εντατικά για την επόμενη ημέρα, για μια νέα καθημερινότητα με σταδιακή προσεκτική άρση μέτρων» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.
Όπως είπε, η άρση των μέτρων θα πρέπει να μεταβάλλει και να μεταφέρει την προσωπική μας ευθύνη από το στοίχημα της μέχρι σήμερα παραμονής μας στο σπίτι, στο νέο μας στοίχημα από την επόμενη εβδομάδα, στην κυκλοφορία μας με αυστηρούς όρους και κανόνες ατομικής προστασίας και σεβασμού στους υπόλοιπους συμπολίτες μας.
Το πέρασμα της νέας φάσης θα εκτυλίσσεται κανονικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο, ώστε να υπάρξει σε κάθε κλάδο η κατάλληλη προετοιμασία.
Ο κανόνας είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας, κατέστησε σαφές.
Όπως είπε, αύριο, Τρίτη στις 18:00 τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 
«Στη συνέχεια θα ενημερώσουμε εμείς και οι κατάλληλοι υπουργοί τον κόσμο για το πως θα γίνει αυτό». 
Συνέχισε λέγοντας πως η καθημερινότητά μας μέχρι να βρεθεί εμβόλιο δεν θα είναι ίδια.

Video: Κορωνοϊός: Η εξάπλωση του Covid 19 στην Ελλάδα με αριθμούς (27 Απριλίου)

Πού παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως παρατείνεται η ισχύς των περιοριστικών μέτρων στο Δήμο Μύκης Ξάνθης μέχρι τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Η παράταση γίνεται για προληπτικούς λόγους, σε συνέχεια της καραντίνας στους οικισμούς Ζουμπούλι και Αρναούτη και δεν συντρέχει κάποιος ίδιαιτερος λόγος ανησυχίας.
Από αύριο το πρωί λήγουν και αίρονται τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που αφορούν στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, στην παραλία Πάτρας, στην παραλία Βόλου αλλά και σε συννενόηση με τους αρμόδιους φορείς στους Δήμους Καστοριάς, Ορέστιδος, Νεστορίου της περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και στο Δήμο Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ακόμη, παρατείνεται μέχρι τις 4 Μαΐου ο ενδελεχής έλεγχος όσων εισέρχονται στην χώρα από την Τουρκία μέσω των Κήπων Έβρου.
Συνέχισε λέγοντας πως λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στην γειτονική χώρα στην περίπτωση των εισερχομένων από την Τουρκία, τηρείται το πρωτόκολλο αντίστοιχο με αυτό που ισχύει για τις πτήσεις του εξωτερικού, δηλαδή υποβολή σε τεστ, αναμονή των αποτελεσμάτων σε ξενοδοχείο και όσοι είναι θετικοί παραμένουν στο ξενοδοχείο και όσοι είναι αρνητικοί συνεχίζουν την καραντίνα στο σπίτι τους για 14 μέρες όπου και ελέγχονται.
Σημείωσε πως το Σαββατοκύριακο έφτασαν στην Αθήνα 489 άτομα, με πτήσεις εξωτερικού. Τέσσερις βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. 
Παίρνοντας το λόγο ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει ούτε πρόκειται να αφήσει απλήρωτη καμιά υποχρέωση απέναντι στους υγειονομικούς.
«Θα ρυθμίσουμε τις επόμενες μέρες το θέμα των πρόσθετων εφημεριών», είπε. 

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/