Κορονοϊός Ελλάδα : Τρίτη ημέρα με διψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων


  • Άλλα 20 κρούσματα του νέου κορονοϊού προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Άλλη μια μέρα χωρίς θάνατο από COVID-19, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.
    Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα άλλα 20 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα.  Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 20 νέα κρούσματα, 7 είναι από τον Εχίνο Ξάνθης και 1 από το δήμο της Ξάνθης, ενώ 4 εντοπίζονται στη Νάουσα.
  • Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.108, εκ των οποίων το 55% άνδρες αφορά άνδρες.
    694 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1768 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
    14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 6 (42.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
    Τέλος, όπως αναφέρει η Έκθεση Επιτήρησης COVID-19 του ΕΟΔΥ δεν έχει καταγραφεί νέος θάνατος, παραμένοντας στους 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
    Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 243.867 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5.100 (2.1%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).
     Χθες, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει και πάλι 20 νέα κρούσματα, 16 από τα οποία εντοπίζονταν στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης. Αντίστοιχα, την Τετάρτη ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν 11 
    Με δεδομένο το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο του νέου κορονοϊού στην περιοχή της Ξάνθης ξανά το τελευταίο διάστημα και κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, αλλά και σε συνεννόηση με το Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, αποφασίσθηκε η λήψη περιοριστικών μέτρων στους Δήμους της Περιφέρειας.

     «Η τοπική έξαρση των κρουσμάτων θα αντιμετωπιστεί με επιστημονικό τρόπο. Με εκτεταμένο εργαστηριακό έλεγχο, με απομόνωση των θετικών κρουσμάτων και με νοσηλεία των σοβαρών περιστατικών», ανέφερε από την Ξάνθη ο Καθηγητής, Σ. Τσιόδρας, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην περιοχή μαζί με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Χαρδαλιά, ο οποίος με τη σειρά του χαρακτήρισε τα επόμενα 24ωρα πολύ δύσκολα. Για τον έλεγχο της κατάστασης αποφασίστηκαν μια σειρά μέτρων για την περιοχή και ειδικότερα για την κοινότητα του Εχίνου του Δήμου Μύκης, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων:

    • Απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων-συναθροίσεων πλην εντός οικογένειας συγκεντρώσεων
    • Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 21:00 ως ώρα 07:00 της επομένης
  • Απαγόρευση μετάβασης εργαζομένων εντός και εκτός Εχίνου   
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που διαβιούν στην περιοχή.

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/