Κοινωνικός τουρισμός 2023: Χαμός με τις αιτήσεις σε ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ, χιλιάδες δικαιούχοι μέσα σε δύο ώρες

Σύμφωνα με κύκλους της ΔΥΠΑ η πλατφόρμα δεν έπεσε, υπάρχει όμως μια δυσκολία στην υποβολή των αιτήσεων λόγω του όγκου των αιτήσεων.

Σημειώνεται ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται-από τους ίδιους τους δικαιούχους και όχι μέσω των Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) της Δ.ΥΠ.Α ή άλλων Υπηρεσιών, – αποκλειστικά από τους δικαιούχους και όχι από τους ωφελούμενους αυτών.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των ενδιαφερόμενων δικαιούχων έως τις 05.06.2023 και ώρα 23:59, οπότε θα παραμείνει ανοικτή για όλα τα ψηφία ΑΦΜ, ως εξής:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΨΗΦΙΟ ΑΦΜ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ
1,2 Σήμερα 30.05.2023
3,4 31.05.2023
5,6 01.06.2023
7,8 02.06.2023
9,0 03.06.2023
ΟΛΑ ΤΑ ΨΗΦΙΑ 04 και 05.06.2023

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο.
Αιτήσεις άλλου τύπου από την προτυποποιημένη ηλεκτρονική «Αίτηση επιδότησης διακοπών εργαζομένων- ανέργων & των οικογενειών αυτών με επιταγή κοινωνικού τουρισμού 2023-2024» ή αιτήσεις που υποβάλλονται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και όχι μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών δεν εξετάζονται.

Επίσης ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων δεν είναι δυνατή.

Τα βήματα της αίτησης είναι τα εξής:

1. Οι δικαιούχοι επιλέγουν, αν θα συμμετάσχουν με την ιδιότητα του εργαζομένου ή του ανέργου.

2. Οι δικαιούχοι δηλώνουν τα στοιχεία της τρέχουσας οικογενειακής τους κατάστασης. Στην περίπτωση που δηλώσουν έγγαμοι/σε σύμφωνο συμβίωσης, υποχρεωτικά συμπληρώνουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου τους.

3. Οι δικαιούχοι που δηλώνουν μονογονείς, καταχωρίζουν πληροφορία για τον χρόνο απόκτησης της ιδιότητάς τους αυτής, προκειμένου να ενταχθούν σε εισοδηματική κλίμακα ως προς τα
εισοδηματικά κριτήρια.

4. Οι δικαιούχοι δηλώνουν, αν ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ.

5. Οι δικαιούχοι επιλέγουν το πεδίο ΠΡΟΣΘΗΚΗ, για να δηλώσουν στην αίτηση όλα τα μέλη τους – εφόσον υπάρχουν- είτε μόνο για μοριοδότηση είτε για την έκδοση επιταγής. Για τη δήλωση κάθε επιπλέον μέλους επιλέγουν ξανά το πεδίο ΠΡΟΣΘΗΚΗ. Συγκεκριμένα:

α. συμπληρώνουν τον ΑΜΚΑ και τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης), όλων των ανήλικων παιδιών τους (έως 18 ετών), προκειμένου να μοριοδοτηθούν γι’ αυτά.

β. δηλώνουν για κάθε ανήλικο παιδί, ηλικίας από 5 -18 ετών, αν επιθυμούν την έκδοση επιταγής. Με βάση τη δήλωση αυτή το παιδί θα μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ως ωφελούμενο (θα μπορεί, δηλαδή, να διαμείνει σε κατάλυμα). Αν δεν δηλωθεί ότι ζητείται η έκδοση επιταγής, το παιδί θα ληφθεί υπόψη μόνο για τη μοριοδότηση του δικαιούχου.dikaiologitika.gr/



0Shares

Το άρθρο Κοινωνικός τουρισμός 2023: Χαμός με τις αιτήσεις σε ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ, χιλιάδες δικαιούχοι μέσα σε δύο ώρες εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.