ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ


Από σήμερα 5 Ιούλιου 2022 οι κληρωθέντες δικαιούχοι των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα για να παραλάβουν τα δελτία τους.
Ειδικότερα θα πρέπει να προβούν εγκαίρως σε κράτηση δωματίου στο κατάλυμα της επιλογής τους, από το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να λάβουν την επιβεβαίωση κράτησης (voucher).
Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Καταχώρηση κράτησης δωματίου» η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ( gr) καταχωρούν οι ίδιοι ή μέσω των ΚΕΠτα στοιχεία της κράτησης δωματίου (κατάλυμα και ημερομηνίες διαμονής), σύμφωνα με την επιβεβαίωση κράτησης (Voucher).

Μετά την ηλεκτρονική καταχώρηση της κράτησης του δωματίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή, μπορούν να προσέρχονται (από σήμερα) σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, αφού όμως έχει παρέλθει χρονικό διάστημα περίπου 30 λεπτών από την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής κράτησης για να παραλάβουν τα δελτία τους.

Για την παραλαβή του δελτίου, απαιτείται φυσική παρουσία του ιδίου του δικαιούχου, ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του:

α) Αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής του ή Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής (ΑΜΚΑ) του,

β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
Προσοχή:Oι κληρωθέντες δικαιούχοι των προγραμμάτων κοινωνικού – ιαματικού τουρισμού, εκδρομικού προγράμματος και θεάτρων, μπορούν να παραλαμβάνουν τα δελτία τους έως και 30/8/2022 από οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας.
Στους δικαιούχους του Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού παρέχεται η δυνατότητα έκπτωσης από εταιρείες Μαζικών Μέσων Μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους, για το διάστημα των 6ημερων διακοπών τους.

Η έκπτωση πραγματοποιείται με την επίδειξη του δελτίου της αστυνομικής ταυτότητας τους και του δελτίου κοινωνικού ή ιαματικού τουρισμού.

Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ στο πεδίο Αγροτική Εστία – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες www.opeka.gr/agrotiki–estia/ilektronikes–ypiresies έχει αναρτηθεί ο κατάλογος των εταιρειών που προσφέρουν την έκπτωση, με τα στοιχεία επικοινωνίας , προκειμένου να επικοινωνούν οι δικαιούχοι με τα γραφεία έκδοσης των εισιτηρίων, την χρονική διάρκεια ισχύος και το ποσοστό της έκπτωσης .
Ο κοινωνικός τουρισμός αφορά σε διακοπές 6 ημερών για 50.000 δικαιούχους. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 5 Ιουλίου 2022 έως τις 30 Μαΐου 2023.

Ο ιαματικός τουρισμός αφορά σε διακοπές 6 ημερών και πέντε απλές λούσεις για 3.500 συνταξιούχους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του προγράμματος και των σχετικών καταλυμάτων από 5 Ιουλίου 2022 έως τις 30 Μαΐου 2023.
Οι δικαιούχοι του κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού, οι οποίοι θα επιλέξουν να προβούν σε χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας θα μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι και 11 ημέρες (10 διανυκτερεύσεις).

Πέραν των δέκα διανυκτερεύσεων, οι δικαιούχοι του ιαματικού τουρισμού θα μπορούν να πραγματοποιήσουν έως και δέκα απλές λούσεις σε εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων, οι οποίες λειτουργούν νομίμως στους προαναφερθέντες Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

dikaiologitika.gr

Το άρθρο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.