Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη Δευτέρα και την Τρίτη, 24 και 25 Ιανουαρίου 2022.

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη Δευτέρα και την Τρίτη, 24 και 25 Ιανουαρίου 2022.
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου και κατόπιν συνεννόησης με τους Δήμους και τις Διευθύνεις Εκπαίδευσης, ανακοινώνεται ότι κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της Π.Ε. Αχαΐας για τη Δευτέρα και την Τρίτη, 24 και 25 Ιανουαρίου 2022.
Η απόφαση ελήφθη λόγω της αδυναμίας τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις σχολικές αίθουσες (ανοικτά παράθυρα και πόρτες) εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, αλλά και του παγετού κατά τις πρωινές ώρες που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα και κινδύνους κατά την μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών.
Σημειώνεται ότι στο σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων που θα παραμείνουν κλειστές, θα ακολουθηθεί η μέθοδος της τηλεκπαίδευσης.
▶Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας τη Δευτέρα και την Τρίτη, 24 και 25 Ιανουαρίου 2022, με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη, Μαρίας Σαλμά.
Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με γνώμονα τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν και την αδυναμία τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις σχολικές αίθουσες (ανοικτά παράθυρα) λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά και των προβλημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν κατά τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών, λόγω παγετού, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες.
Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από το Υπουργείο Παιδείας, στις σχολικές μονάδες που θα παραμείνουν κλειστές, θα γίνει τηλεκπαίδευση.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες και την ανάγκη προστασίας εκπαιδευτικών και μαθητών, αποφασίσαμε σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μας για δύο μέρες. Η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας θα βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα για οτιδήποτε χρειαστεί» δήλωσε η κ. Σαλμά.
▶Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, εξαιτίας των προγνώσεων για την εκδήλωση ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρός παγετός τις πρωινές ώρες και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες), δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων (σ.σ ανοιχτά παράθυρα κατά την διάρκεια της διδασκαλίας) λόγω της Covid-19, και για λόγους ασφάλειας στις μετακινήσεις μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ΔΕΝ θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί και όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής, στην Π.Ε Ηλείας.

Το άρθρο Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη Δευτέρα και την Τρίτη, 24 και 25 Ιανουαρίου 2022. εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.