ΚΕΔΕ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ «ΛΟΥΚΕΤΟΥ» ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΔΑΠ


Τον κίνδυνο να μπει «λουκέτο» στα επόμενα δύο χρόνια στα δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και στα ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, λόγω της ληψής χρηματοδότησης, επιδήμανε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ Γ. Παπαχατζής μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, στην οποία τέθηκε το θέμα.
 
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαχατζής σημείωσε ότι το 60% της συνολικής χρηματοδότησης για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, κατεύθυνεται σε ιδιωτικές δομές, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρά προσβλήματα τα δημοτικά κέντρα, εξαιτίας των περιορισμένων πόρων.
Ο ίδιος τόνισε ότι αν συνεχιστεί το ίδιο μοντέλο τα επόμενα δύο χρόνια πολλές δημοτικές δομές κινδυνεύουν με κλείσιμο με ότι αυτό συνεπάγεται για εργαζόμενους, παιδιά και γονείς.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων, σημείωσε ότι προκειμένου να ενισχυθούν οι δομές και να μην χάσουν τις θέσεις τους οι εργαζόμενοι προτείνεται να υπάρξει για το ΚΔΑΠ ένα μοντέλο ανάλογο με το «Βοήθεια στο Σπίτι» για μονιμοποίηση του προσωπικού.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του  Σ. Δανιηλίδη, Πρόεδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ.
Πηγή: aftodioikisi.gr

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/