Ιστιοφόρο σκάφος έπεσε πάνω στην πλωτή γέφυρα της Λευκάδας

Ενημερώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιουνίου 2022 η Λιμενική Αρχή Λευκάδας ότι το ιστιοφόρο σκάφος «ΒΑΝΙΛΛΑ ΣΚΑΙ» Ν.Π. 1215 ενώ βρισκόταν σε αναμονή προκειμένου να εισέλθει από τη βόρεια είσοδο του διαύλου Λευκάδας, λόγω λανθασμένου χειρισμού γύρισε στο πλάι, με αποτέλεσμα η δεξιά του πλευρά να ακουμπήσει τη γέφυρα.

Από το περιστατικό προκλήθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός του αλλοδαπού Κυβερνήτη του εν λόγω ιστιοφόρου σκάφους, ενώ οι υπόλοιποι 8 αλλοδαποί επιβαίνοντες του, είναι καλά στην υγεία τους.

Ο Κυβερνήτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ΄ όπου κι εξήλθε. Στη συνέχεια, το ιστιοφόρο σκάφος απομακρύνθηκε από την είσοδο του διαύλου, με τη συνδρομή αλιευτικού σκάφους και προσδέθηκε σε ασφαλές σημείο.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΒΑΝΙΛΛΑ ΣΚΑΙ», μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε βλάβη στη λειτουργία της πλωτής γέφυρας «ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ» Ν.Π. 26.