Θωμάς Μπαρμπαρούσης: “Μυστικός Δείπνος” Γαλούνη, Τριανταφυλλάκη, Ιχθυοκαλλιεργητών; ‘Eγινε ή Όχι;

“Μυστικός Δείπνος” Γαλούνη, Τριανταφυλλάκη, Ιχθυοκαλλιεργητών; ‘Eγινε ή Όχι;

Γράφει-Σχολιάζει ο Θωμάς Μπαρμπαρούσης

Η πληροφορία για μυστική συνάντηση στο Αγρίνιο του Δημάρχου Ξηρομέρου κ.Τριανταφυλλάκη με εκπρόσωπο ή εκπροσώπους ιχθυοκαλλιεργητών, με πρωτοβουλία και παρουσία του πρώην Δημάρχου κ. Γαλούνη δημοσιοποιήθηκε στα τοπικά blogs εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε, ούτε διαψεύσθηκε από κάποια πλευρά. Και τούτο παρά το γεγονός ότι η είδηση έχει διαδοθεί και σχολιασθεί ευρύτατα στο Ξηρόμερο ενώ το όλο ζήτημα είναι ιδιαίτερα σπουδαίο, αν τελικά αποδειχτεί ότι έχει πραγματοποιηθεί η εν λόγω συνάντηση.

Στελέχη της παράταξης Τριανταφυλλάκη, ουδόλως αιφνιδιάστηκαν όταν τους ζήτησα να με πληροφορήσουν αν γνωρίζουν κάτι περί αυτού, αλλά αρκέστηκαν να μου πουν ότι δεν έδωσαν και πολύ βαρύτητα στην πληροφορία γιατί θεώρησαν ότι αφορούσε την συνάντηση που είχε το 2020 ο κ. Δήμαρχος με την πλευρά των ιχθυοκαλλιεργητών.

Δεν θα υιοθετήσω την πληροφορία καθότι δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυρας σε μια τέτοια συνάντηση, ούτε έπεσε κάτι σχετικό στην αντίληψή μου. Δεν μπορώ, όμως, να αγνοήσω το γεγονός ότι ούτε διαψεύσθηκε, αλλά ούτε επιβεβαιώθηκε.

Από την δημοσιογραφική μου εμπειρία γνωρίζω ότι, μια πληροφορία τόσο σημαντική, εάν δεν επιβεβαιωθεί, ή δεν διαψευσθεί, κατά κανόνα, συμβαίνει να είναι αληθινή και απλώς οι εμπλεκόμενοι αφήνουν το γεγονός να περάσει απαρατήρητο μέχρι να ξεχασθεί.

Έγινε, ή όχι η συνάντηση κ. Δήμαρχε; Και αν ναι, ποιος είχε την πρωτοβουλία; Ήταν παρών σε αυτή ο κ. Γαλούνης; Ήταν αυτός, που την μεθόδευσε και ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος του; Τι συζητήθηκαν και τι συμφωνήθηκαν, αν συμφωνήθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών;

Αλλάζει κάτι, σε ότι αφορά την ΠΟΑΥ;

Ερωτήματα αμείλικτα, που απαιτούν απαντήσεις. Ο κόσμος του Ξηρομέρου δεν μπορεί να μένει στο σκοτάδι και την αμφιβολία. Ως πολίτης του Ξηρομέρου απαιτώ να πληροφορηθώ, αν και κατά πόσον η δημοσιευθείσα και μη διαψευσθείσα πληροφορία ευσταθεί, ή είναι fake news.

Γιατί στις 25 Ιουνίου έχουμε καθοριστικές Βουλευτικές εκλογές ενώ τρεις μήνες αργότερα αυτοδιοικητικές.

Συναντήσεις, πρακτικές και μεθοδεύσεις που επηρεάζουν κατά τρόπο καθοριστικό το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να παραμένουν κρυφές και να αλλοιώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι πολίτες του Ξηρομέρου απαιτούν διαφάνεια από τον εκλεγμένο Δήμαρχό τους.

Οφείλετε κ. Δήμαρχε να εκδώσετε άμεσα ανακοίνωση, διαψεύδοντας ή επιβεβαιώνοντας την πληροφορία.

Να αναφέρω μόνο ότι τοπικός παράγοντας της αυτοδιοίκησης ισχυρίζεται και διατυμπανίζει, σε κάθε ευκαιρία, ότι τυγχάνει της πλήρους εμπιστοσύνης των ιχθυοακαλλιεργητών και ότι μπορεί να κατευθύνει, εκεί που αυτός θέλει, ψηφοφόρους χρησιμοποιώντας ως όχημα τις ιχθυοκαλλιέργειες.