Θάνος Μωραΐτης: Την Κυριακή λέμε ως εδώ στον αρχιερέα του επιτελικού παρακράτους

Την βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών της 21ης Μαΐου εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θάνος Μωραΐτης κατά την προεκλογική του ομιλία στην Αμφιλοχία

Ο Θάνος Μωραΐτης μιλώντας μπροστά σε εκατοντάδες κατοίκους της Αμφιλοχίας που έδωσαν μαζικό παρών, τόνισε ότι την Κυριακή ο ελληνικός λαός θα γυρίσει την πλάτη του στην αδικία λέγοντας «ως εδώ με το καθεστώς Μητσοτάκη, του αρχιερέα του παρακράτους και της ακρίβειας», όπως είπε χαρακτηριστικά..

moraitis-amfiloxia_1.jpg

 

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας ότι οι δήθεν φιλελεύθεροι τεχνοκράτες που έταζαν καλύτερες δουλειές και ανάπτυξη για τη μεσαία τάξη, την κατάντησαν να ζει με κουπόνια.

Στη συνέχεια ο Θάνος Μωραΐτης παρουσίασε το Συμβόλαιο για την Αλλαγή, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για Δικαιοσύνη Παντού και ειδικότερα τα άμεσα μέτρα στήριξης της κοινωνίας από τις πρώτες κιόλας 50 μέρες: Με αύξηση των μισθών και των εισοδημάτων, μείωση των τιμών, ρύθμιση των χρεών και αποτελεσματικό, κοινωνικό κράτος.

moraitis-amfiloxia_2.jpg

 

Με ΠΝΠ από την πρώτη κιόλας μέρα με αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μείωση του ΦΠΑ στο 6% στα τρόφιμα και 0% ΦΠΑ σε γάλα, ψωμί και παιδικές τροφές, μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα και την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Επίσης αναφέρθηκε και στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880€, την αύξηση 10 % των μισθών του Δημοσίου, την επαναφορά της 13ης σύνταξης και την απόδοση των αναδρομικών στους συνταξιούχους σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ.

moraitis-amfiloxia_3.jpg

 

Στη συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ανυπαρξία στήριξης τους πρωτογενούς τομέα και για την έλλειψη ενός σχεδίου ανάταξης  της πληττόμενης ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. «Δεν είδαμε ούτε μία αναφορά στη χρηματοδότηση των αγροτών και την προστασία της περιουσίας τους από κατασχέσεις αλλά είδαμε το πετρέλαιο κίνησης στα 2 ευρώ δίχως να επιδοτείται από το κράτος, τις ζωοτροφές τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα να γίνονται απλησίαστα φτάνοντας 40 ευρώ ο σάκος το  λίπασμα που το 2020 κόστιζε 18 ευρώ.

moraitis-amfiloxia_4.jpg

Η αρδευτική περίοδος βρίσκεται στον αέρα και με το φόβο της διακοπής ρεύματος στα αντλιοστάσια, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης αύξησης του ρεύματος και των χρεών τους που έχουν εκτοξευτεί.

Οι παραγωγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την αισχροκέρδεια όπως και οι καταναλωτές,  τα πορτοκάλια και Ελιές πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές ενώ στο ράφι  τα πορτοκάλια  κοστίζουν 2 ευρώ το κιλό» είπε μεταξύ άλλων και στη  συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και στόχο την επανεκκίνηση της αγροτικής μας οικονομίας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα άμεσα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης των παραγωγών όπως: Χορήγηση πιστώσεων έως 25.000 ευρώ με την εγγύηση του Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης

– Κατάργηση του ΕΦΚ για το αγροτικό και κτηνοτροφικό πετρέλαιο

– Διμερής χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ

– Δημιουργία πλαισίου διαχείρισης των αγροτικών χρεών με προστασία της αγροτικής γης

– Ενίσχυση του ρόλου των παραγωγών στην εμπορία και γενικότερα της πρόσβασής τους στις αγορές.

– Εξυγίανση και στήριξη τον πολύπαθων ΤΟΕΒ

Ο Θάνος Μωραΐτης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι «στις 21 Μαΐου δεν θα ψηφίσουν οι δημοσκόποι και τα παπαγαλάκια του ασφυκτικά ελεγχόμενου μιντιακού συστήματος αλλά ο ελληνικός  λαός, οι 450.000 νέοι ψηφοφόροι και οι εκατοντάδες χιλιάδες αναποφάσιστοι.

moraitis-amfiloxia_6.jpg

H μεγάλη συμμετοχή μπορεί να αλλάξει τα πάντα και θα τα αλλάξει, δίνοντας τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ισχυρή εντολή σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα» και απηύθυνε κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να διαδώσουν αυτές τις τελευταίες μέρες το μήνυμα ότι η δημοκρατική προοδευτική παράταξη είναι εδώ, ενωμένη και δυνατή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ισχυρό ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα είναι και πάλι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.



0Shares

Το άρθρο Θάνος Μωραΐτης: Την Κυριακή λέμε ως εδώ στον αρχιερέα του επιτελικού παρακράτους εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.