Η πιο σκληρή προφητεία του Μακαριστού Χριστόδουλου τώρα επιβεβαιώνεται: «Θα μας κάνουν σκόπιμα φτωχούς για να…»


Ο Μακαριστός Χριστόδουλος αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες παρουσίες στην ελλαδική Εκκλησία τα τελευταία πολλά χρόνια, με τα λόγια του πολλές φορές να αποτελούν αντικείμενο έντονης κουβέντας και, πλέον, να αποκτούν προφητικό λόγο.

Όταν, το 2007, στο τελευταίο του μήνυμα, προέτρεπε για «αντίσταση και ανάκαμψη για ό,τι κινδυνεύει», είχε δει τις δύσκολες μέρες που έρχονταν και ήθελε να προειδοποιήσει.

Το τελευταίο μήνυμα του Χριστόδουλου… όλο νόημα
Σήμερα, στη διεθνή βιβλιογραφία, έχει γίνει αποδεκτό ότι η παγκοσμιοποίηση αποτελεί ιδεολογία και ότι μία μόνο από τις εκφάνσεις της είναι η κατάργηση των συνόρων στο εμπόριο. Κατά τις Annabelle Mooney και Βetsy Evans, οι πανεπιστημιακοί μελετούν σήμερα την παγκοσμιοποίηση μέσα από διάφορα πεδία της επιστήμης και της τέχνης, όπως είναι οι ανθρωπιστικές επιστήμες, η κοινωνιολογία, η οικονομική επιστήμη, οι διεθνείς σχέσεις, η πολιτική επιστήμη, και η γλωσσολογία, και ερευνούν τις επιπτώσεις της στη ζωή κρατών, εθνών, εθνικών ή θρησκευτικών ομάδων, αλλά και μεμονωμένως στον κάθε άνθρωπο.

Ο Larry Ray καθηγητής της Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στην Αγγλία, σημειώνει ότι η παγκοσμιοποίηση, οι νέες τεχνολογίες στην πληροφορία, η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η κυριαρχία των καταναλωτικών αξιών αποτελούν εξελίξεις, οι οποίες επιφέρουν σήμερα μείζονες αλλαγές στον τρόπο ζωής των λαών της γης και στην προσωπική και κοινωνική καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Το άρθρο Η πιο σκληρή προφητεία του Μακαριστού Χριστόδουλου τώρα επιβεβαιώνεται: «Θα μας κάνουν σκόπιμα φτωχούς για να…» εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.