Η Εισαγγελία Ανηλίκων αναλαμβάνει την έρευνα για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Η Εισαγγελία Ανηλίκων αναλαμβάνει πλέον να φέρει εις πέρας την έρευνα για τις συγκλονιστικές καταγγελίες περί κακοποίησης παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομές της«Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών η δικογραφία επιστρέφει από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής στις εισαγγελικές αρχές.

Κατόπιν αυτού η Εισαγγελία Ανηλίκων, αφού ολοκληρώσει τη σχετική έρευνα θα αποφανθεί για την απόδοση ποινικών ευθυνών στους υπαίτιους που προκύψουν.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε σύμφωνα με πληροφορίες τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας.

Η αρχή έγινε από εργαζόμενο στην Κιβωτό που έκανε καταγγελία κατά εργαζόμενου στη δομή της Αθήνας και έτσι διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση με θέματα τη διατροφή, διαχείριση αλλά και καταγγελίες για κακοποίηση.

Με ανακοίνωσή της η Κιβωτός τίθεται στη διάθεση των αρχών για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και διαβεβαιώνει ότι δεν είχε γνώση των καταγγελιών.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της Καθημερινής φιλοξενεί μαρτυρίες τριών νέων που έζησαν σε δομές της Κιβωτού, οι οποίοι περιγράφουν άθλιες συνθήκες με σκληρή εργασία, συνεχείς και βαρύτατες τιμωρίες, μεθοδική απόκρυψη όσων συνέβαιναν με σκηνοθετημένες δηλώσεις στα ΜΜΕ, αλλά και αποκλεισμό από τους οικείους και συγγενείς εκτός δομών.

Σε μία περίπτωση μάλιστα, νεαρός καταγγέλλει ότι και αυτός αντιμετώπισε σεξουαλική κακοποίηση από υψηλά ιστάμενο εργαζόμενο της δομής.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, δήλωσε πως «δεν είχε φτάσει κάτι στα αφτιά μας, αν είχε φτάσει θα είχαμε κινηθεί άμεσα», υπογραμμίζοντας πως «όποιοι ήξεραν θα έπρεπε να ντρέπονται».

«Πρέπει όλα να βγουν στη φόρα» τόνισε η κυρία Μιχαηλίδου.



0Shares

Το άρθρο Η Εισαγγελία Ανηλίκων αναλαμβάνει την έρευνα για την «Κιβωτό του Κόσμου» εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.