Επιταγές 1.500 ευρώ σε 6 μαθητές που διακρίθηκαν στις Πανελλαδικές, από την Ένωση Αγρινίου

Απονεμήθηκαν στους μαθητές τα χρηματικά βραβεία της Ένωσης Αγρινίου

Υποτροφίες ύψους 1.500 ευρώ σε αριστεύσαντες μαθητές της Αιτωλοακαρνανίας, που πέτυχαν την καλύτερη απόδοση στις Πανελλαδικές εξετάσεις, απένειμε η Ένωση Αγρινίου, την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, σε μια λιτή εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο από το 2016, οπότε και ο Συνεταιρισμός αθλοθέτησε τα χρηματικά έπαθλα. Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Θωμάς Κουτσουπιάς, μέλη του ΔΣ, o προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιος Σαρδέλης και ο Συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κώστας Νάκος ήταν εκεί, για να συγχαρούν τους νέους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Τα χρηματικά έπαθλα που έλαβαν οι φοιτητές, σε επιταγή άμεσα εξαργυρώσιμη, έχουν περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα επιβράβευσης της προσπάθειάς τους. Ταυτόχρονα όμως με αυτή την πρωτοβουλία, η Ένωση Αγρινίου θέλησε να δώσει ένα πρόσθετο κίνητρο στους μαθητές, ώστε να επιλέγουν σχολές με αγροτικό προσανατολισμό, αλλά και να στηρίξει οικογένειες από αγροτικές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι διακριθέντες μαθητές

Υποτροφία έλαβαν τρεις μαθητές που επέλεξαν Σχολές με αγροτικό προσανατολισμό και ακόμα τρεις που εισήχθησαν σε οποιαδήποτε Σχολή, με κριτήριο, όμως, να μην έχουν αποφοιτήσει από λύκειο του Αγρινίου, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, καθώς επιδίωξη είναι να στηριχθούν μαθητές από αγροτικές περιοχές, που ενδεχομένως βρίσκονται σε δυσμενή θέση έναντι των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η πόλη. Από την πρώτη κατηγορία βραβεύτηκαν ο Κωνσταντίνος Κουρμούσης απ’ το 1ο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, η Αθανασία Μπισδούνη απ’ το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου και η Κατερίνα Ζάκκα απ’ το 1ο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, ενώ από τη δεύτερη κατηγορία υποτροφία έλαβαν η Κωνσταντίνα Χουλιάρα απ’ το ΓΕΛ Ευηνοχωρίου, η Θεώνη Μαρία Καφίρη απ’ το ΓΕΛ Αμφιλοχίας και η Γεωργία Καρατζογιάννη απ’ το ΓΕΛ Νεοχωρίου.

Οι βραβευθέντες φοιτητές πλέον και οι γονείς τους μίλησαν για μια ουσιαστική πρωτοβουλία, πολλαπλών μηνυμάτων και σημείωσαν ότι αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα όταν πληροφορήθηκαν ότι η Ένωση θα τους χορηγήσει υποτροφία.

Οι δηλώσεις

Ο κ. Κουτσουπιάς, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι «η Ένωση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους, προσβλέποντας και σε μελλοντική συνεργασία μαζί τους». Εξήγησε δε πόσο σημαντικό είναι να υπηρετεί κάποιος τον τόπο του και να εργάζεται, για να βελτιωθούν οι συνθήκες σε αυτόν. Μίλησε για την αξία της εκπαίδευσης, εστιάζοντας στο ότι «η Ένωση Αγρινίου επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό και στις προοπτικές που οι νέοι άνθρωποι μπορούν να διαμορφώσουν για την Αιτωλοακαρνανία».

Ο κ. Σαρδέλης, απ’ την πλευρά του, μίλησε για τη σημασία της βράβευσης υπό το πρίσμα της ενεργοποίησης του δυναμικού που διαθέτει η περιοχή, αναφερόμενος παράλληλα σε σταθερές αξίες της εκπαίδευσης, όπως η άμιλλα, η γνώση, η πρόοδος, τη συμβολή του Συνεταιρισμού στην οποία τόνισε ιδιαίτερα ο κ. Νάκος.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ένωση Αγρινίου δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην επιλογή των μαθητών, η οποία έγινε με μοναδικό κριτήριο τα μόρια εισαγωγής από την ίδια τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας και τα Λύκεια της Αιτωλοακαρνανίας.

https://agriniovoice.gr/

Το άρθρο Επιταγές 1.500 ευρώ σε 6 μαθητές που διακρίθηκαν στις Πανελλαδικές, από την Ένωση Αγρινίου εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.