Επικοινωνία του Κώστα Καραγκούνη με τον Υφυπουργό κ. Αμυρά αναφορικά με τους δασικούς χάρτες

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κύριος Κώστας Καραγκούνης με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γεώριο Αμυρά, σχετικά με την δυνατότητα παράτασης στην κατάθεση αντιρρήσεων όσον αφορά τους δασικούς χάρτες.
Ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Αμυράς ενημέρωσε τον κύριο Καραγκούνη ότι αποφασίστηκε να δοθεί ένας ικανοποιητικος χρόνος παράτασης λίγων εβδομαδων ώστε να μπορέσουν τουλάχιστον όσον αφορά το νομό μας οι δικαιούχοι να καταθέσουν τις σχετικές αντιρρήσεις.
Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ Κώστα Σκρέκα.
Οι παρατηρήσεις και οι παρεμβάσεις των ρυθμίσεων για  το σχέδιο νόμου ,του βουλευτή  Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραγκούνη στην Βουλή 
Πρώτα από όλα να πω ότι είναι πολύ σημαντικές οι ρυθμίσεις που αφορούν τη διαφάνεια και εντάσσονται στο ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο καταπολέμησης της διαφθοράς που έχει εκπονηθεί από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η οποία, επίσης, οφείλω να πω κάνει εξαιρετική δουλειά και ειδικά ο κ. Μπίνης που συντονίζει την όλη προσπάθεια και βέβαια, ο αρμόδιος Υπουργός που φέρνει τις διατάξεις.
Να πω πολύ γρήγορα γιατί είναι πολύ σημαντικές αυτές οι διατάξεις. Διότι, ανεβάζει την Ελλάδα στις διεθνείς αξιολογήσεις, γιατί ενισχύει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς και συμβάλλει στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.
Το λέω αυτό με απόλυτη γνώση της κατάστασης και με την ιδιότητά μου, ως πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης, έχω υπηρετήσει τον τομέα αυτό, αλλά κυρίως με την επαγγελματική μου ιδιότητα, ως δικηγόρος, που μπορώ να σας πω ότι κανείς σοβαρός επενδυτής δεν έρχεται στην Ελλάδα, αν πρώτα δεν δει το επίπεδο διαφάνειας και καλής λειτουργίας της δικαιοσύνης στη χώρα. Αυτό, βεβαίως, αφορά κυρίως τους θεσμικούς επενδυτές.
Η καταπολέμηση και ο έλεγχος, η πρόληψη, η ακεραιότητα και η λογοδοσία και η ενημέρωση, η δημοσιότητα και η ευαισθητοποίηση, είναι η δομή του σχεδίου. Από εκεί και πέρα, η δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής, όπως προβλέπεται, ο σχεδιασμός και η παρακολούθηση και η ειδική δέσμη δράσεων για τη δημόσια διοίκηση και το εθνικό σύστημα ακεραιότητας είναι, επίσης, το μέσο για την επίτευξη αυτού του φιλόδοξου, αλλά πολύ πραγματοποιήσιμου σχεδίου.
Δεύτερη παρατήρηση, επίσης πολύ σημαντική, είναι η παρέμβαση του Γιώργου Αμυρά για τους εργαζόμενους σε αγρούς. Άκουσα και συναδέλφους να αναφέρονται σε αυτό. Εκκρεμότητα 80 ετών, με αεροφωτογραφίες που κάποτε έδειχναν κοντά στα 7 εκατομμύρια στρέμματα ως καλλιεργήσιμες και αγροτικές εκτάσεις. Σήμερα, με τις αεροφωτογραφίες τις τελευταίες του 2010 εμφανίζονται ως εμπίπτουσες στη δασική νομοθεσία. Δηλαδή, η εκ των πραγμάτων εγκατάλειψη της γης για πολλούς κοινωνικούς λόγους και αστυφιλίας και μετανάστευσης, δέσμευσαν κοντά στα 7 εκατομμύρια στρέμματα από την παραγωγή, από την εξέλιξη, από την επένδυση και την οικονομική ανάπτυξη.
Αυτό που, δυστυχώς, κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει επιχειρήσει να διευθετήσει, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στους παραγωγούς, στα νέα τα παιδιά, στη νεολαία, επιτέλους να εκμεταλλευτούν και να τους στρέψουμε πίσω σε πρωτοπόρες και καινοτόμες καλλιέργειες, το κάνει η κυβέρνηση με το άρθρο 80 που φέρνει. Με λίγα λόγια, επανέρχεται η λογική, επανέρχεται ο αρχικός χαρακτηρισμός και αποδίδονται 7 εκατομμύρια στρέμματα σε ελεύθερη χρήση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Τέλος, η τελευταία παρατήρηση μου αφορά μια πολύ μεγάλη ηθική εκκρεμότητα απέναντι στα αδέλφια μας της βορείου Ηπείρου και άλλους ομογενείς από τις πρώην σοβιετικές χώρες. Έρχεται η παρέμβαση Χατζηδάκη να επιλύσει μια αβλεψία του νόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, όχι των αλλοδαπών, αλλά των ομογενών. Διότι, δυστυχώς, ο προηγούμενος νόμος εξίσωνε τους αλλοδαπούς εν γένει με τους ομογενείς.
Σωστά τέθηκε το κριτήριο των 40 ετών ως αντικειμενικό κριτήριο για τη σύνταξη των αλλοδαπών και σε αυτό δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση και είναι ένα κριτήριο που ποτέ δεν αμφισβήτησε κανένας από τα κόμματα, ούτε και τα δικαστήρια.
Ειδικά για τους Έλληνες ομογενείς δεν τηρήθηκε η ειδική πραγματικότητα της εισόδου της χώρας που το 1992 επετράπη. Η ρύθμιση δρα αποκαταστατικά σε ένα κενό νομοθέτησης, ως αδικία του παρελθόντος. Οι Έλληνες ομογενείς πρέπει να εξαιρεθούν της 40ετίας, διότι μέχρι τώρα δεν είχε ληφθεί υπόψη ένα ιστορικό, αντικειμενικό και αδιάψευστο γεγονός, που ήταν αυτό της εισόδου των ομογενών μας το 1992 στην ελληνική επικράτεια. Αποκαθίσταται η ακεραιότητα της εθνικής τους σύνταξης, διότι, με τη ρύθμιση αυτή θα λάβουν ακέραια την εθνική τους σύνταξη, ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης.
Το ποσό θα είναι ακέραιο, χωρίς μείωση, χωρίς διαχωρισμούς, με όρους ισότητας, όπως με όλους τους Έλληνες, γιατί άκουγα νωρίτερα και τον κ. Ζαχαριάδη, που προφανώς, δεν ήξερε τι νομοθέτησε την προηγούμενη πενταετία ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί ήταν η μεγάλη και τεράστια ηθική αδικία.
Ούτε, λοιπόν, διακρίσεις και ούτε διακριτικές μεταχειρίσεις.
Προσωπικά, είχα συναντήσεις και επαφές για το ζήτημα, με τον κύριο Χατζηδάκη, ήταν ένα δίκαιο και εύλογο διαχρονικό αίτημα των αδερφών μας, όλα αυτά τα χρόνια και βεβαίως, βγήκε λύση από αυτή την Κυβέρνηση και τον Υπουργό. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες, βεβαίως, δεν είναι της παρούσης για να τις εξειδικεύσουμε, άλλωστε στο επόμενο διάστημα θα έχουμε τη δυνατότητα να τα λέμε, να τα αναδεικνύουμε και να τα ρυθμίζουμε.
Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε, για την ανοχή σας και πάλι συγχαρητήρια στους υπουργούς για αυτές τις ρυθμίσεις.

Το άρθρο Επικοινωνία του Κώστα Καραγκούνη με τον Υφυπουργό κ. Αμυρά αναφορικά με τους δασικούς χάρτες εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.