Επίθεση με βιτριόλι: Πώς αποκαλύφθηκε η ταυτότητα της 35χρονης – Οι συναντήσεις με την Ιωάννα

Επίθεση με βιτριόλι: Το τηλεφώνημα της κατηγορούμενης στον Μπανγκλαντεσιανό ήταν αυτό που την «πρόδωσε» στις αρχές.
Οι έρευνες και το υλικό που συγκέντρωσε από τις κάμερες ασφαλείας επί της λεωφόρου Θησέως, στην Καλλιθέα, και επί της λεωφόρου Συγγρού, βοήθησαν την Αστυνομία να έχει την “καθαρή” εικόνα της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα. Συνεπώς, αυτό που απέμενε, ήταν να βρουν το ονοματεπώνυμο της.
Στις 27 Μαΐου η αστυνομία εξασφάλισε τα στοιχεία από την άρση απορρήτου της τηλεκάρτας που χρησιμοποίησε η γυναίκα. Στις 29 Απριλίου και συγκεκριμένα στις 21.36, κάλεσε για προσωπική της δουλειά τον Μπανγκλαντεσιανό από τηλεφωνικό θάλαμο επί της οδού Ακαδημίας.
Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, o 38χρονος αποφάσισε να μην συναντηθεί μαζί της. Μισή ώρα αργότερα, τον κάλεσε ξανά από τον προσωπικό της αριθμό και αυτό ήταν το λάθος που οδήγησε στη σύλληψη της. Εκείνος δεν απάντησε, αλλά έλαβε την κλήση της 35χρονης ως μήνυμα στο κινητό του.
Στις 5 Ιουνίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Μπανγκλαντεσιανό στο σπίτι του, στα Κάτω Πατήσια και έκαναν ελέγχους σε βαλίτσες και ντουλάπες. Στη συνέχεια βρήκαν στο κινητό του το παραπάνω μήνυμα που έδειχνε τον αριθμό της 35χρονης και βρήκαν το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση της.

Επίθεση με βιτριόλι: Οι συναντήσεις της Ιωάννας με την 35χρονη – Τι έκανε η κατηγορούμενη το βράδυ πριν τη σύλληψη

Νέες αποκαλύψεις για τις σχέσεις των δύο γυναικών. Οι κοινές στιγμές της Ιωάννας με την κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι.
Η Ιωάννα με την 35χρονη που κατηγορείται ότι της επιτέθηκε με βιτριόλι στις 20 Μαΐου, στην Καλλιθέα, ήταν γνωστές αλλά όχι φίλες.
Σύμφωνα με την εκπομπή “Μαζί σου” στον ΣΚΑΪ, οι δύο γυναίκες κατάγονταν από κοντινά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας και ήταν συμμαθήτριες, βρέθηκαν στις 10 Ιουλίου 2016, σε μπάτσελορ πάρτι που έκανε η ξαδέρφη της Ιωάννας και στη συνέχεια η Ιωάννα και η 35χρονη συναντήθηκαν στον γάμο που ακολούθησε.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, η ξαδέρφη της Ιωάννας έχει κουμπαριάσει με την αδερφή της 35χρονης, όπως είπε και η ίδια στο “Μαζί σου”.
Η ξαδέρφη της 34χρονης κατέθεσε στις αρχές στις 5 Ιουνίου, πριν τη σύλληψη της 35χρονης, την ίδια μέρα που οι Αρχές πήγαν στο σπίτι του Μπανγκλαντεσιανού, με τον οποίο είχε επικοινωνήσει η κατηγορούμενη. Αυτό ήταν ένα από τα λάθη που την «πρόδωσε» στις αρχές.
Το τηλεφώνημα που την «πρόδωσε»
Η 35χρονη έκανε 3 τηλεφωνήματα προσπαθώντας να στήσει το σχέδιο της επίθεσης. Στις κλήσεις που έγιναν όλες από τηλεκάρτα, η 35χρονη δεν δίνει τον αριθμό του κινητού της.
Η πρώτη κλήση σύμφωνα με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έγινε στις 18/05/2020 το βράδυ από τηλεφωνικό θάλαμο στην οδό Ακαδημίας. Οι κάμερες δεν μπορούσαν να καταγράψουν καλά τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, λόγω της ώρας.
Το μοιραίο λάθος της ήταν οι άλλες δυο κλήσεις που έκανε από τηλεφωνικό θάλαμο στην λεωφόρο Συγγρού στον αριθμό 142. Και οι δυο κλήσεις έγιναν λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί και τα χαρακτηριστικά του προσώπου της ήταν ευδιάκριτα στους αστυνομικούς.
Έτσι οι αστυνομικοί την έχουν πεντακάθαρα μέσα από τις κάμερες ασφαλείας, με τη γυναίκα να φοράει παντελόνι και έχει σακίδιο και ζακέτα την οποία όταν ήταν στην Καλλιθέα τα φορούσε μέσα από το παλτό της.
Οι αστυνομικοί σημειώνουν και μία σημαντική λεπτομέρεια: Λόγω του διαφορετικού σχηματισμού του σακιδίου στα δυο στιγμιότυπα η 35χρονη να είχε πολλά από τα ρούχα που χρησιμοποίησε για να μεταμφιεστεί τα είχε μέσα σε αυτό.
Πού ήταν το βράδυ πριν τη σύλληψη
Εξήντα καταθέσεις μαρτύρων, μιάμιση ώρα βιντεοληπτικού υλικού και πλήθος κατασχεθέντων περιλαμβάνονται στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας.
Στην εκπομπή «Μαζί σου» του ΣΚΑΪ μίλησε φίλη της 35χρονης κατηγορούμενης. «Το βράδυ πριν τη σύλληψη ήμασταν μαζί. Εγώ την πήρα απλά τηλέφωνο και της είπα “θα πάω στο καφενείο, αν θες να έρθεις”. Ήρθε αργότερα, εγώ ήμουν με τα παιδιά ήρθε κατά τις 22:00, κάπου εκεί νομίζω, γιατί είχε πάει για περπάτημα με μία φίλη της. Ήρθε κατά τις 22:00 και κατά τις 23:30 την πήγα στο σπίτι, την άφησα από κάτω και έφυγα. Κάποια στιγμή μας είχε πει «Είδατε τι έγινε στην τηλεόραση;», με την κοπέλα με το βιτριόλι, αυτό. Τίποτα άλλο δεν μας είχε πει, μόνο αυτό».
Στην ίδια εκπομπή ο δικηγόρος της Ιωάννας Απόστολος Λύτρας, είπε ότι η προσπάθεια να παρουσιαστεί η κατηγορούμενη ως ψυχικά ασθενής προσβάλλει εκείνους που όντως πάσχουν από κάποια ψυχική νόσο.
«Την κακία και τη ζήλια και την απαξία για την ανθρώπινη ζωήμ δεν θα την ονομάσουμε ψυχική ασθένεια, με συγχωρείτε. Έχω πληροφορηθεί ότι πρόκειται για μια απολύτως συγκροτημένη κοπέλα η οποία ήξερε ακριβώς πως πρέπει να κινηθεί , πώς να κάνει το έγκλημα», τόνισε ο κ. Λύτρας.
Αντιλαμβάνεται τη δύσκολη θέση του συνηγόρου της 35χρονης καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί μαζί της ωστόσο ένα άτομο φυσιολογικό με οικογενειακές και φιλικές επαφές και σταθερή εργασία, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται έτσι εύκολα ψυχικά ασθενής.
Επιπλέον για την πορεία αποκατάστασης της υγείας της άτυχης Ιωάννας, μίλησε στην εκπομπή η Μαρία Καλοφώνου, Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στη Μονάδας Εγκαυμάτων του Θριασίου Νοσοκομείου.
«Έχουν γίνει τρία χειρουργεία, έχουν πάει καλά. Έχει αναρρώσει καλά και την άλλη εβδομάδα θα πάει στο επόμενο», τόνισε.
Η κ. Καλοφώνου τόνισε ότι αν δεν είχε η Ιωάννα την ετοιμότητα και την εξυπνάδα να θυμηθεί ότι υπάρχει φαρμακείο κοντά, το οξύ θα μπορούσε να μείνει πάνω της και να συνέχιζε να καιγόταν, ή αν λιποθυμούσε θα μπορούσε να το εισπνεύσει και το εισπνευστικό έγκαυμα έχει τεράστια θνητότητα.
Στο ερώτημα εάν η επίθεση στην Ιωάννα θα μπορούσε να τη σκοτώσει, απάντησε «βεβαίως, δεν νομίζω ότι υπάρχει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό».

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/