Εξασθενημένος ο κορωνοϊός στην Ιταλία


Ο νέος κορωνοϊός χάνει τη δραστικότητά του και έχει γίνει πολύ λιγότερο θανατηφόρος, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος Ιταλός γιατρός την Κυριακή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.
«Στην πραγματικότητα, ο ιός κλινικά δεν υπάρχει πια στην Ιταλία», δήλωσε ο Αλμπέρτο Ζανγκρίλο, επικεφαλής του νοσοκομείου San Raffaele στο Μιλάνο στη βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας, που έχει πληγεί από  τον μολυσματικό ιό.
 «Τα δείγματα που ελήφθησαν τις τελευταίες 10 ημέρες έδειξαν ιικό φορτίο σε τέτοιες ποσότητες που ήταν απολύτως απειροελάχιστο σε σύγκριση με τα δείγματα που ελήφθησαν πριν από έναν ή δύο μήνες», είπε στην τηλεόραση του RAI.
Η Ιταλία έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θανάτων στον κόσμο από τον COVID-19, με 33.415 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους από το ξέσπασμα της επιδημίας στις 21 Φεβρουαρίου. Έχει τον έκτο υψηλότερο παγκόσμιο αριθμό κρουσμάτων, στα 233.019.
Ωστόσο, οι νέες μολύνσεις και οι θάνατοι μειώνονται σταθερά τον Μάιο και η χώρα χαλαρώνει μερικούς από τους αυστηρούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί.
Ο Ζανγκρίλο είπε ότι ορισμένοι εμπειρογνώμονες ανησυχούσαν πολύ για την προοπτική ενός δεύτερου κύματος λοιμώξεων και οι πολιτικοί πρέπει να λάβουν υπόψη τη νέα πραγματικότητα.
«Πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», είπε. «Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που τρομοκρατήθηκε η χώρα».
Η κυβέρνηση της Ιταλίας συστήνει προσοχή, λέγοντας ότι ήταν πολύ νωρίς για να θεωρηθεί πως κέρδισε τη μάχη.
«Εκκρεμούν επιστημονικά στοιχεία για να υποστηριχθεί η θέση ότι ο ιός έχει εξαφανιστεί … Θα παρακαλέσω όσους λένε ότι είναι σίγουροι να μην μπερδεύουν τους Ιταλούς», ανέφερε σε δήλωσή της η Σάντρα Ζάμπα, υφυπουργός Υγείας.
«Αντ ‘αυτού πρέπει να προσκαλέσουμε τους Ιταλούς να διατηρήσουν τη μέγιστη προσοχή, να διατηρήσουν τη φυσική απόσταση, να αποφύγουν μεγάλες ομάδες, να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να φορούν μάσκες».
Ένας δεύτερος γιατρός από τη βόρεια Ιταλία είπε στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ότι βλέπει επίσης τον κορωνοϊό να εξασθενεί.
«Η δύναμη που είχε ο ιός πριν από δύο μήνες δεν είναι η ίδια δύναμη που έχει σήμερα», δήλωσε ο Matteo Bassetti, επικεφαλής της κλινικής μολυσματικών ασθενειών στο νοσοκομείο San Martino στην πόλη της Γένοβας.
«Είναι σαφές ότι σήμερα η νόσος COVID-19 είναι διαφορετική».
Καθοδικοί οι δείκτες της επιδημίας σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία
Η Ιταλία κατέγραψε κατά τις τελευταίες 24 ώρες 75 νέους θανάτους από την επιδημία Covid-19, έναντι 111 την προηγουμένη, επί συνόλου 33.415 θανάτων, ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.
Ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων είναι 355, έναντι 416 χθες, επί συνόλου 233.019 κρουσμάτων της νόσου.
Ο αριθμός των νοσούντων μειώθηκε σήμερα στους 42.075, από 43.691 χθες.
Η Γαλλία κατέγραψε 31 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 18.475, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές. Είναι η 11η ημέρα που ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων στην χώρα είναι κάτω των 100. Ο απολογισμός των θανάτων στα κέντρα φροντίδας θα ανακοινωθεί στις 2 Ιουνίου.
Η Ισπανία κατέγραψε 96 νέα κρούσματα της νόσου τις τελευταίες 24 ώρες, επί συνόλου 239.429 και 2 νέους θανάτους, επί συνόλου 27.127, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/