Εναρμονισμένη η ΠΔΕ με τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας στην ολοκλήρωση σημαντικών έργων στην περιοχή της Πλαγιάς και Περατιάς

Συνεχίζονται τα έργα ασφαλτόστρωσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον δρόμο Πλαγιά – Περατιά .

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει την ασφαλτόστρωση Πλαγιά – Περατιά- Τεκέ όπως είχε υποσχεθεί προσωπικά ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας εδώ και πολλά χρόνια ζητάει την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου ,κομβικό για την περιοχή της Πλαγιάς – Περατιάς, τόσο για τον τουρισμό όσο και για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης σε επίσκεψη στις 9 Απριλίου 2021  στην περιοχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και στην Πλαγιά αφουγκράστηκε το αίτημα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και υποσχέθηκε την άμεση βελτίωση του δρόμου Τεκέ – Πλαγιά με ασφαλτοστρώσεις περίπου 7 χιλιομέτρων .

Ο Περιφερειάρχης τήρησε την υπόσχεση του και άμεσα ξεκίνησε τις εργασίες ασφαλτόστρωσης τον Ιούνιο του 2021 . Οι εργασίες συνεχίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες (16 και 17 Σεπτεμβρίου) ολοκληρώνοντας έτσι περίπου 4 χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων . Το 2022 θα ολοκληρωθεί το έργο με ασφαλτοστρώσεις 3 περίπου ακόμη χιλιομέτρων μέχρι την περιοχή του Τεκέ

Εναρμονισμένη η ΠΔΕ με τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας στην ολοκλήρωση σημαντικών έργων στην περιοχή της Πλαγιάς και Περατιάς που θα βελτιώνουν ακόμη περισσότερο την  ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και των επισκεπτών.

Τα τελευταία χρόνια  έχουν αυξηθεί οι επισκέπτες στην περιοχή της Πλαγιάς – Περατιάς από την Λευκάδα ,την Πρέβεζα και την Βόνιτσα για φαγητό και κυρίως για το καλό και ποιοτικό κρέας που προσφέρουν οι ταβέρνες στην Πλαγιά. Το καλό οδικό δίκτυο από φέτος έχει    αυξήσει την επισκεψιμότητα.

Ραγδαία αύξηση επισκεπτών και τουριστών  προβλέπετε και από την ολοκλήρωση του  οδικού  άξονα Πογωνιάς – Πλαγιάς. Ένα δρόμο που είχε ξεκινήσει πριν από περίπου 10 χρόνια αλλά λόγο έλλειψης χρημάτων έμεινε καθηλωμένο .

Η δημοτική αρχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας την περίοδο 2014-2019 και προσωπικά ο Δήμαρχος Γεώργιος Αποστολάκης  πίεσε την τότε Περιφερειακή αρχή  και το έργο επαναδημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 6,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή με τον Νεκτάριο Φαρμάκη έτρεξε γρήγορα τις διαδικασίες και ξεκίνησε τις εργασίες, μέχρι το Βαθυαβάλι, μήκους 8 χιλιομέτρων.

Η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, μετά την ολοκλήρωση του έργου θα είναι τεράστια.

   

Το άρθρο Εναρμονισμένη η ΠΔΕ με τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας στην ολοκλήρωση σημαντικών έργων στην περιοχή της Πλαγιάς και Περατιάς εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.