Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών: Μικρή παράταση για διορθώσεις

Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις καλούνται να επανελέγξουν την εγγραφή τους στο εν λόγω μητρώο και να καταχωρίσουν τυχόν νέα στοιχεία. Μετά από σχετική ενημέρωση του υπουργείου λόγω ότι πολλοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί ζήτησαν να δοθεί παράταση στη λήξη ημερομηνίας για την συμπλήρωση – διόρθωση του Μητρώου Μελών, ως καταληκτική ημερομηνία, με την επισήμανση ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση, ορίζεται η Παρασκευή 10/2/2023, ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι όποιες διορθώσεις. Υπενθυμίζουμε παράλληλα, ότι έχει δοθεί παράταση προθεσμίας προσαρμογής των καταστατικών των Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η λήξη της προθεσμίας είναι η 11-03-2023. Σε κάθε περίπτωση οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις καλούνται να επανελέγξουν την εγγραφή τους στο εν λόγω μητρώο και να καταχωρίσουν τυχόν νέα στοιχεία. Ιδιαίτερα, σε περίπτωση που έχουν επέλθει αλλαγές από την προηγούμενη εγγραφή, θα πρέπει να επικαιροποιηθούν και να υποβληθούν σε αρχεία pdf τα ακόλουθα: Επωνυμία, έδρα και στοιχεία επικοινωνίας Καταστατικό με εγκριτική απόφαση της Εποπτεύουσας αρχής Πρακτικό πρόσφατων αρχαιρεσιών, υπογεγραμμένο από δικαστικό λειτουργό Πρακτικό εκλογής Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου και πρακτικό κατανομής αξιωμάτων Ύψος συνεταιρικής μερίδας, αποδεικτικό καταβολής της αξίας της και ύψος συνεταιριστικού κεφαλαίου Αριθμό Μελών, όπως προκύπτει από το Βιβλίο Μητρώου Μελών, με ονοματεπώνυμο και τα ΑΦΜ τους Ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις Έκθεση ελέγχου των οικονομικών ελεγκτών Ετήσια έκθεση Εποπτικού Συμβουλίου Υπεύθυνη δήλωση του Προέδρου ΔΣ ότι τα μέλη παραδίδουν την παραγωγή τους ή/ και προμηθεύονται τα εφόδια τους από το συνεταιρισμό Στοιχεία ορκωτού ελεγκτή όπου απαιτείται, ή ελεγκτή με άδεια ασκήσεως οικονομολογικού επαγγέλματος. Επίσης, οι νέοι εγγεγραμμένοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί μπορούν να κάνουν χρήση της Ψηφιακής Εφαρμογής του ΥπΑΑΤ, για να αλλάζουν το προσωρινό ΑΦΜ τους, αντικαθιστώντας το με το οριστικό, αναρτώντας παράλληλα στο αντίστοιχο πεδίο, σε αρχείο pdf, και τη βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ.



0Shares

Το άρθρο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών: Μικρή παράταση για διορθώσεις εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.