ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΜΥΡΙΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ…

Μπορεί από τις επόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές να μας χωρίζουν ακόμη σχεδόν 19 μήνες, αφού αυτές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023, αλλά ήδη στον όμορφο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις και οι …ζυμώσεις για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές, εκλογές οι οποίες θα είναι πολύ διαφορετικές από ότι είχαμε συνηθίσει και θα σας το αναλύσουμε πιο κάτω το τι εννοούμε.

Η βασική διαφορά σε αυτές τις εκλογές είναι ότι πλέον δεν θα υπάρχει τοπικό συμβούλιο στην έδρα του Δήμου μας, επομένως ξεχνάμε το τοπικό της Βόνιτσας όπου σήμερα πρόεδρος είναι ο κ. Χασακής Χρήστος, καθώς καθήκοντα προέδρου θα εκτελεί ένας εκ των  νέων Αντιδημάρχων.

Αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή και αυτή που θα κρίνει στον απόλυτο βαθμό το ποιος θα μπορέσει τελικά να κατεβάσει συνδυασμό και να διεκδικήσει τους ψήφους μας, είναι το ότι ο κάθε συνδυασμός θα πρέπει να έχει υποψηφίους σε όλα τα τοπικά και δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.  Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως ο κάθε συνδυασμός θα πρέπει να αποτελείται από περίπου 180 υποψηφίους!!!

Με τον παλιό Νόμο δεν υπήρχε αυτή η υποχρέωση στους υποψηφίους. Για να σας δώσουμε να καταλάβετε το τι ακριβώς εννοούμε στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές μόνο οι δύο συνδυασμοί είχαν παντού υποψηφίους, από τους συνολικά τέσσερις που είχαν κατέβει… άρα το να φτιάξει κάποιος συνδυασμό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Σε ότι αφορά τα πρόσωπα που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για να διεκδικήσουν τον Δήμο έχουμε τα εξής δεδομένα μέχρι στιγμής.

Αναμφίβολα ένας υποψήφιος θα είναι ο νυν Δήμαρχος κ. Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης. Άλλωστε και ο ρυθμός με τον οποίο η Δημοτική Αρχή ανακοινώνει τα έργα τα οποία είτε δημοπρατεί, είτε ξεκινάει αποδεικνύουν το ότι θα είναι υποψήφιος για ακόμη μία τετραετία.

Βέβαια ακόμη δεν γνωρίζουμε τι απώλειες θα έχει σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, καθώς κάποιοι από τους υποψηφίους του στις προηγούμενες εκλογές έχουν δηλώσει ήδη ανοιχτά την στήριξή τους στον επόμενο υποψήφιο, κύριο Κασόλα Αθανάσιο.

Έτσι φτάνουμε στο συμπέρασμα πως ο δεύτερος υποψήφιος θα είναι ο κύριος Αθανάσιος Κασόλας. Υπάρχει αισιοδοξία στο στρατόπεδο του κ. Κασόλα πως αυτή την φορά είναι σε θέση να νικήσει και να πάρει την Δημαρχία. Είχε δώσει τον αγώνα του και στις προηγούμενες εκλογές αλλά στο τέλος αυτός που είχε χαμογελάσει ήταν ο κ. Αποστολάκης.

Πέρα λοιπόν από τους δύο, Αποστολάκης και Κασόλας, ζωηρό ενδιαφέρον για την διεκδίκηση της Δημαρχίας έχει εκδηλώσει και ο πρώην Αντιδήμαρχος και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σώζος Βασίλειος.  Ο κύριος Σώζος έχει πλησιάσει πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη. Άτομα τα οποία σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στήριζαν είτε τον κύριο Αποστολάκη είτε τον κύριο Κασόλα.

Το σίγουρο είναι πως αν τελικά κατέβει και ο κύριος Σώζος θα έχουμε πολλές ανατροπές. Και λέμε αν τελικά κατέβει γιατί δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν θα μαζέψει τελικά τον υποχρεωτικό αριθμό υποψηφίων, κάτι που φυσικά ισχύει και για τους άλλους δύο υποψηφίους.

Μάλιστα θα σας αναφέρουμε πως μία οικογένεια της Βόνιτσας έχει χωριστεί στα τρία καθώς ο πατέρας της οικογένειας στηρίζει όπως λέει τον κύριο Κασόλα, ο ένας γιος του με την νύφη του τον κύριο Αποστολάκη και ο άλλος γιος του με την νύφη του τον κύριο Σώζο. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες οικογένειες που αντιμετωπίζουν τα ίδια διλήμματα.

Σε ότι αφορά τον κύριο Μασούρα Δημήτριο, οι πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν ότι μάλλον δεν θα ασχοληθεί και πάλι. Πάντως υπάρχουν άτομα μέσα από τον συνδυασμό του που σκέφτονται να κατέβουν αλλά ο υποχρεωτικός αριθμός υποψηφίων αποτελεί όπως φαίνεται μεγάλο εμπόδιο.

Όπως μεγάλο εμπόδιο αποτελεί και για τον κύριο Νώντα Μωραϊτη ο οποίος πολύ δύσκολα πιστεύουμε ότι θα κατεβάσει συνδυασμό…

Μακάρι βέβαια όλοι να καταφέρουν και να βρουν υποψηφίους και να κατέβουν στις εκλογές…

Κλείνοντας να αναφέρουμε την ιδιάζουσα περίπτωση του κυρίου Κουνέλη Ιωάννη ο οποίος σε όσες εκλογές είχε συμμετάσχει ως υποψήφιος πάντα καταφέρνει  και εκλέγεται. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας τόνισε πως έχει αποφασίσει να είναι και πάλι υποψήφιος, αλλά απλώς περιμένει να δει ποιοι συνδυασμοί τελικά θα κατέβουν  για να δει που θα πάει τελικά.

Μας χωρίζουν όπως είπαμε και στην αρχή του κειμένου 19 μήνες από τις εκλογές. Μέχρι τότε θα αλλάξουν πολλά. Εμείς θα είμαστε εδώ να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις, τόσο μέσα από την εφημερίδα, όσο και μέσα από το site (www.akarnanikanea.gr).

TΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Το άρθρο ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΜΥΡΙΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ… εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.